Dan Barna, un parlamentar chiulangiu part-time

0
110

Liderul USRDan Barna, a susținut recent că ”România are nevoie de un preşedinte full-time” și a promis că el va fi acel președinte. Statisticile din Parlament îl contrazic însă și arată că, în calitatea sa de ales, Barna a lucrat mai degrabă în regim ”part-time”, transmite b1.ro.

Concret, în cei aproape trei ani ai mandatului său de deputat, adică din februarie 2017 până în prezent, prezidențiabilul a lipsit de la 2.349 de voturi, din cele 5.230 care au fost programate în Legislativ, notează evz.ro. Adică a fost absent la 45% din voturi.

Iar pe lângă numărul mare de absențe, Barna a lispit din Parlament în momente cruciale pentru Opoziție. Printre acestea, stabilirea programului moțiunii de cenzură, votarea hotărârii pentru referendumul pe justiție sau a moțiunea împotriva lui Tudorel Toader.  Asta nu l-a împiedicat însă să își asume succesele opoziției la care el nu a contribuit cu nimic. 
Înainte de deplasarea în Spania, Barna a mers în Statele Unite, ocazie cu care a ratat 18 voturi finale din Parlament. Iar înainte de acest moment, adică în perioada 2-11 septembrie, șeful USR a absentat de la 45 de voturi finale. 

Și în luna martie, Barna a lispit de la nu mai puțin de 30 de voturi, fiind absent iclusiv de la votul asupra moțiunii simple care îl viza pe ministrul de atunci al Justiției, Tudorel Toader.