spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeDan Barna, Slavă Ucrainei: Românii trebuie "să nu plece pe această fentă"...

Dan Barna, Slavă Ucrainei: Românii trebuie „să nu plece pe această fentă” care încearcă „să aducă învrăjbire şi suferinţă”

-

Deputatul USR Dan Barna a declarat, luni, că reacţia Guvernului faţă de ceea ce se întâmplă pe Canalul Bâstroe reprezintă o „bâlbâială”, menţionând că există pe acest subiect „o componentă de dezinformare”, iar românii trebuie „să nu plece pe această fentă”, care încearcă „să aducă învrăjbire şi suferinţă”.

„Sunt două aspecte şi două chei în care trebuie privit acest subiect. Pe de o parte, vedem un subiect care de vreo 10-15 ani este într-o discuţie tehnică la nivel european între România şi Ucraina legat de reglementarea Canalului Bâstroe şi a frontierei din acea zonă şi este surprinzător faptul că vedem că premierul României spune că am invitat acum ambasadorul şi o să încercăm să lămurim ce se întâmplă acolo. Avem un subiect pe agenda publică, un subiect tehnic de lungă durată în relaţiile României cu Ucraina despre care nu avem încă fapte. Încă o bâlbâială a acestei guvernări care reuşeşte să fie cu 2, 3, 5 zile în urma ştirilor. Din această perspectivă, mă aştept să vedem în primul rând faptele, ceea ce se întâmplă concret acolo”, a afirmat Barna la Parlament.

- Advertisement -

El a menţionat că la graniţa României este un război şi există manipulări şi dezinformări.

„Cea de-a doua cheie vine din această perspectivă: suntem în război, la graniţa noastră se desfăşoară un război şi nu trebuie să fie o mirare pentru nimeni că asistăm la manipulări şi dezinformări foarte bine construite. Faptul că acest subiect, de la care încă nu avem încă datele concrete, clare, a urcat foarte sus în agenda publică arată un interes major al Rusiei de a slăbi solidaritatea României faţă de cetăţenii ucraineni, care în momentul de faţă trec prin tragedia pe care o vedem în fiecare zi. Mesajul pe care îl transmit către toţi românii este să nu plece pe această fentă, care nu încearcă decât să aducă învrăjbire şi suferinţă, pentru că acolo discutăm despre nişte elemente tehnice, de nişte poziţii pe care România le-a exprimat, nişte rapoarte pe care Guvernul României le-a trimis la Comisia Europeană legat de ce se întâmplă în Delta Dunării şi de impactul unor proiecte de acolo, cum este cel pe Canalul Bâstroe. Deci, este o componentă de dezinformare, în egală măsură, şi de aceea citiţi cu atenţie şi nu plecaţi pe fentă”, a spus Barna.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img