Dan Barna în Gorj credea că e Hunedoara: Cum și-a pus minerii în cap susținând proiectul fostului ministru Anton Anton de la ALDE

0
58

Liderul USR și candidat la președinția României, Dan Barna, a fost prezent în județul Gorj, pe care l-a confundat cu Valea Jiului (din județul Hunedoara). După ce a vizitat zona minieră Motru, Barna a susținut că soluția pentru Complexul Energetic Oltenia este introducerea tehnologiilor pe gaze și a celor alternative. Ideea transformării centralelor pe cărbune, în centrale pe gaze, susținută și de fostul ministru al Energiei, Anton Anton, a stârnit reacții virulente, în domeniul minier, care ar fi afectat de acestă conversie, scrie Presa fără stăpâni.

Primul vizat de trecerea pe gaze ar fi chiar bazinul Motru, ai cărui mineri ar rămâne fără obiectul muncii, în cazul construirii centralei de la Craiova, anunțată de fostul ministru. „Trebuie să vină o guvernare care să aibă o viziune adaptată pe viitor, să sprijine CEO în investițiile de retehnologizare pe gaz, în investițiile de retehnologizare pe noile tehnologii alternative”, a declarat Dan Barna, la Târgu Jiu.