spot_img
1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăAnalizeDaea: Eu nu fac asta şi să fie bine înţeles. Planta nu...

Daea: Eu nu fac asta şi să fie bine înţeles. Planta nu poate trăi fără apă

-

Petre Daea, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Agriculturii, a fost întrebat, miercuri, dacă va îndemna spre economisirea apei, aşa cum spuseseră premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Mediului, Tanczos Barna.. ”Eu nu fac asta şi să fie bine înţeles”, a spus Daea, arătând că ”nu îşi permite niciun legumicultor să planteze vreo legumă, undeva, dacă nu are sursă de apă, trebuie să irige”, ”Cu hrana nu este de joacă”, a mai afirmat el.

Întrebat dacă va îndemna populaţia să folosească cu atenţie apa potabilă, aşa cum au anunţat autorităţile, Petre Daea a răspuns: ”Eu nu fac asta şi să fie bine înţeles. Planta nu poate trăi fără apă, este factorul vital, iar legumicultorii peste tot în România pun aceste culturi în zone sigure de apă. Nu îşi permite niciun legumicultor să planteze vreo legumă, undeva, dacă nu are sursă de apă”.

”Ei trebuie să irige, că trebuie să mâncăm. Cu hrana nu este de joacă. Aici nu ne jucăm de-a asigurarea hranei, de aceea le transmit fermierilor să îşi folosească resursele de care beneficiază”, a mai spus Daea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img