spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăPublicitate PoliticăDaea: Comisia Europeană a rambursat României peste un miliard de euro din...

Daea: Comisia Europeană a rambursat României peste un miliard de euro din sumele cheltuite pentru plăţile în avans acordate fermierilor

-

Comisia Europeană a rambursat României peste un miliard de euro din sumele cheltuite pentru plăţile în avans acordate fermierilor în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2022, a anunţat, joi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Iată primii bani care au intrat în bugetul ţării de la Uniunea Europeană! Acordarea la timp a subvenţiilor şi atragerea fondurilor europene pentru agricultură constituie o prioritate în activitatea Ministerului Agriculturii. Prin muncă şi seriozitate, se pot îndeplini obiectivele pe care ni le-am propus”, a scris, pe Facebook, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

- Advertisement -

În data de 5 ianuarie a.c., Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a încasat în contul deschis în Banca Naţională a României suma de 1.033.896.609,11 euro.

Potrivit MADR, suma reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană a cheltuielilor efectuate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2022 pentru acordarea plăţilor în avans fermierilor aferente Campaniei 2022 din plăţile directe finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA)

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img