spot_img
28.2 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăExterneCUTREMUR IN TENIS: 20 de jucatori importanti in Mafia pariurilor

CUTREMUR IN TENIS: 20 de jucatori importanti in Mafia pariurilor

-

Peste 20 de tenismeni importanţi ar trebui investigaţi pentru posibile legături cu mafia pariurilor, a declarat procurorul italian Roberto Di Martino, citat de BBC. Potrivit lui Di Martino, numele acestor jucători apar în dovezi confiscate de la pariori suspectaţi de trucarea de meciuri. Doi dintre aceşti tenismeni au figurat în primele 20 de locuri ale ierarhiei ATP, informează Digi Sport.

- Reclama -

Până acum, doar italienii Potito Starace şi Daniele Bracciali au fost investigaţi şi puşi sub acuzare, însă Di Martino spune că şi alţii ar trebui investigaţi. Starace şi Bracciali au fost suspendaţi pe viaţă în luna august, dar primul a fost exonerat, iar pedeapsa celui de-al doilea a fost redusă la un an.

Procurorul a indicat că instanţele tenisului ar trebui să facă mai mai mult cu dovezile adunate de el.

„Cu siguranţă, dacă aceşti jucători ar fi fost italieni, ar fi fost măcar chestionaţi. Ar fi trebuit să dea nişte explicaţii”, a declarat Di Martino. El a condus o anchetă, care a durat doi ani, vizând o reţea suspectată de trucarea de meciuri, implicând jucători şi pariori italieni. Anchetatorii au analizat conversaţii pe chat şi înregistrări ale unor convorbiri telefonice între jucători şi pariori.

Potrivit lui Di Martino, pariorii au menţionat mai bine de 20 de jucători care nu sunt italieni, iar aceştia ar trebui investigaţi de Unitatea de Integritate a Tenisului (TIU). El nu a dezvăluit identitatea acestor jucători, dar a adăugat: „Interesant, nu sunt aşa-zişi tenismeni de categoria a doua, ci printre ei sunt şi jucători de o anume importanţă”.

Di Martino susţine că are dovezi concrete privind două meciuri disputate de Starace în 2009 şi 2011 la Barcelona. El suspectează că mai mulţi jucători ar fi putut aranja alte 30 de partide, inclusiv la Wimbledon şi Roland Garros.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...