spot_img
-1.8 C
București
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
AcasăAnalizeCurtea Supremă olandeză anulează amenda de 50 de miliarde dolari pentru...

Curtea Supremă olandeză anulează amenda de 50 de miliarde dolari pentru Rusia

-

Curtea Supremă a Țărilor de Jos a anulat suma de 50 de miliarde de dolari pe care Rusia a fost obligată să o plătească foștilor acționari majoritari ai gigantului petrolier Iukos, dezmembrat de autoritățile ruse, trimițând cazul la rejudecare la o instanță inferioară.

„Astăzi, Curtea Supremă a casat hotărârea finală a curții de apel, precum și hotărârea anterioară a instanței. Cazul a fost trimis Curții de Apel din Amsterdam pentru reînnoirea hotărârii”, a anunțat instanța olandeză pe 5 noiembrie.

Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a hotărât în 2014 că Moscova a folosit pretențiile fiscale pentru a prelua controlul asupra Iukos în 2003 și pentru a-l reduce la tăcere pe CEO-ul companiei, magnatul petrolului Mihail Hodorkovski, cel mai bogat om din țară și cel mai acerb critic de la acea vreme al președintelui rus Vladimir Putin.

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...