spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeCurtea Supremă a Slovaciei nu interzice un partid de extremă dreaptă

Curtea Supremă a Slovaciei nu interzice un partid de extremă dreaptă

-

Curtea Supremă a Slovaciei a decis luni să nu interzică Partidul Popular Slovacia Noastră (LSNS) al lui Marian Kotleba, partid de extremă-dreapta, respingând o cerere în acest sens a Procurorului General, informează AFP.

- Reclama -

„Propunerea (de interzicere) prezentată de Procurorul General Jaromir Ciznar nu era suficient justificată şi, în opinia Curţii Supreme, nu existau suficiente dovezi pentru a interzice partidul LSNS”, a declarat Jana Zemkova, preşedinta unei camere a Curţii Supreme, citând decizia acesteia.

LSNS, care şi-a axat campania pe refuzul de a primi migranţi în Slovacia, a obţinut pentru prima dată locuri în Parlament în martie 2016. În prezent, el are 13 parlamentari din totalul celor 150 din Camera Deputaţilor.

Înainte de acest anunţ al Curţii, ministrul slovac al justiţiei Gabor Gal a calificat luni dimineaţa această formaţiune ca fiind „fascistă”. „LSNS este un partid fascist. Nu este loc pentru fascism în Slovacia”, a declarat Gal.

La rândul său, preşedintele Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului, Kalman Petocz, nu s-a declarat surprins de decizia Curţii Supreme, adăugând că aceasta „posibil nu a dorit să influenţeze viitoarele alegeri pentru Parlamentul European”. Chiar dacă este eurosceptic, LSNS a înaintat candidaţi în acest scrutin.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...