spot_img
15.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăDezvaluiriCurtea Supremă a Serbiei contrazice Poliția Română în cazul Ghiță

Curtea Supremă a Serbiei contrazice Poliția Română în cazul Ghiță

-

Curtea Supremă a Republicii Sârbe a confirmat luni seară pentru România TV că mandatul de arestare pentru Sebastian Ghiță este de 60 de zile, nu de 18 cum a anunțat Poliția Română.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV/ Omar Hayssam și Sebastian Ghiță: NEGOCIATORUL de la Damasc și Belgrad

Informația a fost transmisă corespondentului România Tv la Belgrad, Costin Soare.

CITIȚI ȘI: La 48 de ore de la arestarea lui Ghiță, președintele Serbiei vrea sisteme de rachetă din Rusia

”Autoritățile sârbe ne-au informat că persoana respectivă a fost arestată în Republica Sârbă, pe o perioada de 18 zile în vederea extrădării, începând cu 14.04.2017. Poliția Română a informat Ministerul Justiției pentru că aceasta este instituția abilitată a demara procedura de extrădare. Conform prevederilor legale, în acest moment Poliția Română nu mai are competență în acest caz. În momentul extrădării, dacă autoritățile sârbe vor solicita ca partea română să efectueze escorta în țară a inculpatului, polițiștii români vor efectua acest serviciu, conform competențelor”, a comunicat luni după amiază Poliția Română.

Autoritățile judiciare din Serbia au cerut însă părții române ca în timp de 18 zile să trimită documentele prin care solicită extrădarea.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...