Curtea de Apel refuză cererea DNA de arestare a lui Vanghelie

0
153

Curtea de Apel București a decis că Marian Vanghelie poate să părăsească teritoriul României, după ce fostul primar a cerut voie să meargă la tratament în străinătate susținând că suferă de „tuse” ca urmare a unui „reflux alimentar”.

De asemenea, instanța a respins cererea procurorilor de arestare a fostului primar, acesta fiind judecat în continuare în stare de libertate, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de corupție.

Decizia este definitivă.

Luna trecută, poliția a sesizat instanța cu privire la faptul că, în data de 8 septembrie, Marian Vanghelie ar fi încălcat termenii controlului judiciar. Vanghelie a fost reclamat că nu s-a prezentat la Poliția Snagov pentru verificarea controlului judiciar.

El a susținut însă că nu s-a prezentat la Poliție deoarece a fost bolnav. „Mi-a fost rău. Trei zile nu m-am ridicat din pat. După aceea, m-am dus, am dat o declarație. Se poate întâmpla oricui. (…) Am avut febră, polițistul m-a găsit în halat. Ați văzut DNA să nu ceară pușcărie? (…) Eu nu am avut voie să mă duc nici la Constanța pentru studii. (…) Eu nu am nicio problemă, unde să plec? Vreau să fac politică, nu mă scoate DNA din politică”, spunea atunci Vanghelie.

Pe de altă parte, el a cerut în mai multe rânduri judecătorilor să fie lăsat să meargă la tratament în străinătate, deoarece suferă de „tuse” ca urmare a unui „reflux alimentar”.