spot_img
3.1 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăDezvaluiriCurtea de Apel Cluj face praf un dosar făcut de SRI

Curtea de Apel Cluj face praf un dosar făcut de SRI

-

Judecatorul Valentin Chitidean (foto 1), de la Curtea de Apel Cluj, a dispus luni, 26 noiembrie 2018, in camera preliminara, restituirea la DIICOT a dosarului in care oamenii de afaceri salajeni Ioan Huluban si Ioan Galis  au fost trimisi in judecata pentru pretinse fapte de evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat in legatura cu produse petroliere, cu un presupus prejudiciu de 26 de milioane de lei, scrie Lumea Justiției.

- Reclama -

Pe 7 octombrie 2018, Lumea Justitiei publica documente care aratau ca lucratori ai SRI au efectuat transcrieri ale unor interceptari vizandu-i pe Galis si Huluban, incalcand articolul 143, alineatul (4) din Codul de procedura penala. Articolul prevede faptul ca transcrierile sunt efectuate de catre procuror sau de catre organul de cercetare penala – asadar nicio mentiune despre vreun ofiter de informatii. In schimb, Serviciul Roman de Informatii a recunoscut negru pe alb – in patru adrese catre DIICOT Salaj, trimise ulterior Curtii de Apel Cluj – faptul ca a transcris convorbiri interceptate de catre acelasi SRI, in baza unor mandate emise de ICCJ in perioada octombrie 2011 – aprilie 2012. 

Luni, 26 noiembrie 2018, prin incheierea finala de camera preliminara numarul 5/2018, pronuntata in dosarul nr. 1069/33/2017/a1, judecatorul Chitidean a constatat nulitatea absoluta a rechizitoriului emis pe 20 decembrie 2017 in dosarul nr. 67/D/P/2015, a actelor de urmarire penala efectuate in cauza, a probelor si a mijloacelor de proba intocmite, dispuse si autorizate de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Salaj. Pe cale de consecinta, magistratul a dispus excluderea si eliminarea de la dosar a tuturor probelor si mijloacelor de proba, precum si restituirea cauzei la procuror. Hotararea judecatorului nu este definitiva, putand fi contestata in termen de trei zile de la comunicarea incheierii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img