spot_img
27.4 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăcoronavirusCurtea Constituţională a Sloveniei declară neconstituțională obligativitatea vaccinării angajaților din sectorul public

Curtea Constituţională a Sloveniei declară neconstituțională obligativitatea vaccinării angajaților din sectorul public

-

Curtea Constituţională a Sloveniei a decis luni că o măsură de a impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a angajaţilor din sectorul public, dacă aceştia nu pot face dovada trecerii prin boală, nu este constituţională, transmite Reuters. 

- Reclama -

Guvernul sloven plănuise să impună această măsură începând cu 1 octombrie, însă Curtea Constituţională a blocat aplicarea ei până la o decizie definitivă. „O asemenea condiţie este comparabilă cu vaccinarea obligatorie, care necesită mai întâi o modificare a legii privind bolile infecţioase”, a indicat Curtea, potrivit agenţiei naţionale de presă STA, citată de Agerpres.

Slovenia a vaccinat până acum cu schema completă în jur de 55% din cei 2 milioane de locuitori, sub media din UE, iar guvernul încearcă să impulsioneze primirea vaccinului.

Măsuri ale unor state UE de a face obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19 a tuturor persoanelor – în frunte cu Austria, planuri similare fiind discutate şi în Germania – sau a angajaţilor care lucrează cu publicul, ori de a-i plasa în lockdown pe nevaccinaţi au declanşat proteste ale celor care consideră că li se încalcă libertăţile personale.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...