Cumnatul sponsorului lui Iohannis acuzat că ar fi comandat o crimă la Londra pentru a pune mâna pe o bancă din Moldova

0
376

Omorul bancherului Gherman Gorbunțov ar fi fost comandat de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, iar executorul, Vitalie Proca, ar fi trebuit ulterior, contra unei sume, să numească un alt comanditar și anume pe liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, transmite Radio Europa Liberă.

Usatîi. care este și acționar la GAZPROM, are legături interesante cu actualul președinte al României, Klaus Iohannis. El este cumantul unui sponsor cheie al actualului președinte. Klaus Iohannis a fost finanţat în campania electorală prezidențială de către multimilionarul Michael Schmidt, care este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi, Veronica,

Usatîi este acuzat și că ar fi agent al FSB, serviciul secret rus, continuatorul KGB.

Schema organizării tentativei de omor a omului de afaceri Gherman Gorbunțov a fost descrisă marți, la o conferință de presă convocată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PC COCS), informează agenția IPN.

Procurorul a spus că deține probe care arată că în perioada 2011-2012, Usatîi a organizat un grup criminal pentru a pune mâna pe UniversalBank și a tocmit doi criminali care să îl determine pe deținătorul băncii, Gorbunțov, să renunțe la bunuri. I-au luat banii, dar bancherul a fugit la Londra. Aici, un intermediar, Ion Druță, zis ”Pisateli/Scriitorul”, l-a angajat pe Vitalie Proca (abia eliberat după o condamnare pentru omor deosebit de grav) ca să îl execute pe bancher.

Potrivit sursei citate, procurorii PCCOCS au audiat patru persoane implicate în transmiterea sumei de 200 de mii de euro către rudele lui Vitalie Proca. Potrivit declarațiilor persoanelor audiate, 200 de mii de euro ar fi fost avansul din suma totală de 600 de mii de euro pentru care Vitalie Proca urma să execute un scenariu regizat de către Renato Usatîi.

Potrivit adjunctului procurorului-șef al procuraturii anti corupție Vitalie Busuioc, Ion Druță, unul dintre organizatori, și-a recunoscut vina. În urma audierilor, dar și a altor dovezi acumulate, s-a stabilit că în anii 2011-2012, Renato Usatîi a organizat un grup criminal, alcătuit din moldoveni și cetățeni ai altor state, având drept scop să îl deposedeze pe Gorbunțov de proprietățile pe care le avea, iar după aceasta să îl lichideze. Potrivit oamenilor legii, în legătură cu acest caz a fost solicitată extrădarea lui Usatîi din Rusia, iar în septembrie anul acesta autoritățile ruse au refuzat să o facă, pe motiv că Usatîi este și cetățean rus. Acesta totuși rămâne în urmărire internațională. Procurorii au mai spus că este blocată audierea lui Vitalie Proca, care este deținut într-un penitenciar din România.

get_imgKlaus Iohannis a fost finanţat în campania electorală prezidențială de către multimilionarul Michael Schmidt, care este căsătorit cu sora lui Renato Usatîi, Veronica (foto).

Michael Schmidt, directorul filialei BMW România, i-a pus la dispoziție lui Iohannis apartamentul  său de lux din cartierul Primăverii de la Bucureşti pe durata campaniei electorale. Adresa este Bulevardul Primăverii nr. 33, apt. 1, unde îşi are domiciliul.

bomba-care-explodeaza-in-mana-lui-klaus-iohannis-cu-doua-zile-inainte-de-scrutinul-de-duminica-18497027În 2007, anul în care Sibiul a fost capitală culturală europeană, primarul Klaus Iohannis a primit spre folosință o limuzină germană de la BMW România, adică de la bunul său prieten, cumnatul liderului rus de la Chișinău.

În plină pregătire pentru proiectul Sibiu – capitală culturală europeană, Primăria condusă de Iohannis a semnat un parteneriat cu reprezentantul Automobile Bavaria, SC Contempo SRL, prin care 15 autoturisme de lux au fost puse la dispoziția oaspeților de seamă ai orașului, iar edilul a primit și el o limuzină. Deși, potrivit presei locale, Klaus Iohannis a declarat că va renunța la automobil după ce se va încheia proiectul Sibiu – capitală culturală europeană, nu numai că nu s-a ținut de cuvânt, dar a primit, periodic, spre folosință, mai multe BMW-uri, de sute de mii de euro și unele chiar unice în țară.Johannis_TD_interiorIohannis și-a ascuns beneficiile în spatele parteneriatului încheiat între Primăria pe care o conduce și dealerul auto, fiind singurul care conducea limuzinele date de BMW. Carburantul pentru autoturismele de lux a fost achitat din banii publici. În același timp, Primăria Sibiu plătea un leasing costisitor pentru un Audi A6, care stătea în garaj, fiindu-i destinat tot edilului.