spot_img
5.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăMehedințiCum se poate face traseul pentru biciclete pe malul Dunării

Cum se poate face traseul pentru biciclete pe malul Dunării

-

Traseul pentru biciclete Euro Velo 6, amplasat de-a lungul fluviului Dunărea, trebuie revigorat şi promovat de autorităţile române în cadrul mecanismelor specifice Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), susţin reprezentanţii Consiliului Consultativ al SUERD), sub mandatul secretariatului deţinut de USH Pro Business.

Propunerea a avut loc în cadrul evenimentului „EuroVelo: România şi Bulgaria doresc să recupereze decalajul faţă de celelalte state dunărene privind coridorul verde pe Dunăre”, organizat recent la Bucureşti.

Există o impresie falsă că vorbim doar de un traseu pentru biciclişti şi puţini înţeleg profunzimea acestui proiect uitat care vizează dezvoltarea turistică, culturală, crearea de noi locuri de muncă, sănătatea populaţiei, educarea tineretului, viaţa sănătoasă prin consum sănătos şi mişcare. Este un veritabil coridor verde, iar ca reacţie la pandemie este exact ce se aşteaptă ca răspuns strategic de la statele membre UE, dacă vrem să progresăm cu o altfel de societate. Vom iniţia un forum pe această temă „Danube Forum” pentru a obţine o cât mai mare susţinere”, a declarat Costin Lianu, coordonatorul Secretariatului Consiliului Consultativ.

În cadrul dezbaterilor a fost abordat stadiul actual al demersurilor întreprinse de România şi Bulgaria pe traseul care completează ruta Euro Velo 6 şi perspectivele proiectelor şi acţiunilor bilaterale de accelerare a coridorului verde al bicicletelor pe Dunăre, în mare parte nefinalizat pe teritoriul celor două state.

„Accentul a fost pus pe dinamizarea dialogului la nivelul tuturor actorilor publici şi privaţi, precum şi pe stimularea cooperării pentru continuarea demersurilor iniţiate. Au fost punctate, în context, necesitatea fructificării bogăţiei resurselor naturale, atractivităţii peisajelor pitoreşti, monumentelor, patrimoniului natural şi cultural al celor două state de pe ruta EV6, şi mai ales interesul pentru dezvoltarea sustenabilă a regiunilor şi a localităţilor riverane Dunării, după modelul statelor din amonte, care au materializat ruta pe teritoriile lor. De asemenea, au fost făcute o serie de propuneri de susţinere şi promovare a destinaţiilor turistice de pe traseul EV6, printr-un management performant, dezvoltarea teritoriilor reziliente, pentru o viaţă armonioasă, sănătoasă şi pentru un transport intermodal, mai puţin invaziv, precum şi implicarea tinerilor în activităţi concrete de dezvoltare a comunităţilor locale, ca soluţie de stopare a depopulării zonelor rurale”, se arată într-un comunicat de presă al USH Pro Business, transmis AGERPRES.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img