spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasămediuCum se deszapezesc padurile de pe mosia baronului PSD de Prahova

Cum se deszapezesc padurile de pe mosia baronului PSD de Prahova

-

Judetul Prahova patronat de celebrul baron PSD, Mircea Cosma (foto), ar putea sa intre in Cartea Recordurilor. Pe mosia baronului Cosma nu vor fi deszapezite doar drumurile, dar si padurile. Direcţia silvică Prahova a încheiat un contract de deszăpezire a drumurilor forestiere din ocoalele silvice Câmpina, Sinaia, Slănic şi Vălenii de Munte. Interesant ca Directia Silvica apare in celebrul dosar de frauda Păvăleanu-Alexe.

- Reclama -

Curăţarea drumurilor de pământ şi împrăştierea de material antiderapant vor fi făcute de o firmă cu sediul la 500 de kilometri distanţă, în judeţul Satu Mare, spune Digi 24. OAŞ COM IMPEX SRL a fost înfinţată în 2005 şi are ca obiect principal de activitate tăierea şi rînduirea lemnului. În luna august a acestui an a câştigat licitaţia organizată de Direcţia Silvică Prahova pentru deszăpezirea drumurilor forestiere ce traversează patru ocoale din judeţ. Suma contractului: un milion de lei, adica 200 si ceva de mii de euro.

CONEXIUNILE

Deşi a fost înfiinţată în Satu Mare, spune Digi 24, firma şi-a deschis în septembrie, la trei luni de la câştigarea licitaţiei, un punct de lucru în Floreşti Prahova.La aceeaşi adresă unde funcţionează cea mai mare firmă de deszăpezire din Prahova, Rebelis Construcţii SRL, abonată la contractele de deszăpezire din judeţ. Doar pentru iarna 2014-2015, Rebelis Construcţii SRL a câştigat, 12 din cele 13 tronsoane de drumuri judeţene. Anul trecut, Rebelis a deszăpezit toate drumurile naţionale importante din Prahova şi o bucată din Autostrada Bucureşti-Ploieşti.

CONTRACTELE DE LA DIRECTIA SILVICA, IN ATENTIA DNA

Mai multe contracte încheiate între Direcţia Silvică şi firma S&S Wizard Advertising, cercetată penal, se află în atenţia procurorilor DNA, scria presa locala din Prahova. Este vorba de Andrei Ţărîndă, trimis în judecată în „dosarul Păvăleanu-Alexe”. Acesta a aranjat mai multe contracte din bani publici încheiate de firma S&S Wizard Advertising cu Direcţia Silvică Prahova, pentru amenajarea unor drumuri forestiere din ocoalele silvice. Datele găsite de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti scot la iveală noi informaţii şi mărturii, care arată că reprezentanţii firmei Wizard au ameninţat mai mulţi angajaţi de la Direcţia Silvică şi au solicitat plăţi în contul respectivelor contracte, cu toate că nu efectuaseră lucrările respective, după cum reiese din rechizitoriu. În rechizitoriul realizat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în „dosarul Păvăleanu-Alexe” se arată că şeful Direcţiei Silvice Prahova, Dragoş Ciomag, a insistat pentru atribuirea a patru contracte către firma S&S Wizard Advertising şi pentru plata sumelor din contracte, cu toate că angajaţii Direcţiei l-au informat în mod repetat că lucrările nu fuseseră efectuate ori fuseseră făcute doar parţial. Acesta i-a spus unui sublatern că „nişte rigole şi nişte articole minore nu împiedică plata”, potrivit datelor din dosar.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img