spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăDezvaluiriCum s-a îmbogățit Bogdan Olteanu din banii bunicii comuniste

Cum s-a îmbogățit Bogdan Olteanu din banii bunicii comuniste

-

Fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, susține că sumele uriașe pe care le deţine în conturi se datorează bunicii Ghizela Vass. Acesta ar fi fost deţinut politic în perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial şi ar fi obţinut despăgubiri consistente, informează România Liberă.

- Reclama -

Avocatul lui Bogdan Olteanu a vernit cu o explicaţie cel puţin curioasă cu privire la averea fostului viceguvernator BNR, transmite B1.

„Principala componentă financiară a moștenirii provenite de la mama doamnei Olteanu a fost reprezentată de compensația pe care aceasta a primit-o, prin intermediul fundațiilor specializate ale comunitații evreiești, de la statul german, ca urmare a trimiterii acesteia în lagăr în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial” a afirmat Florin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu

Bunica lui Bogdan Olteanu, Ghizela Vass, a fost deţinut politic în perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. Ea a fost una dintre liderii comuniştilor ilegalişti din perioada interbelică. Vass a fost membru al Comitetului Central al PCR pâna în 1984. Moştenirea lui Olteanu provine din banii primiţi de bunica Ghizela drept despăgubire.

„Economisirile domnului Bogdan Olteanu din perioada menționată de dumneavoastră, ele au fost făcute din veniturile încasate de aceștia și declarate în mod legal. Toate aceste venituri provin din activitatea de la BNR precum și în alte activități pe care le găsiți în declarația dumnealui de avere” a mai completat avocatul.

Discuţiile despre averea lui Olteanu vin în contextul în care el nu şi-a declarat niciodată salariul încasat de la BNR.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img