Cetățenii din comuna Crângeni, județul Teleorman, au avut un șoc în luna martie, atunci când a fost publicat raportul Curții de Conturi și au aflat că bugetul local, adică banii lor în mare parte, a fost devalizat și nimeni nu ia nicio atitudine să recupereze prejudiciul. Mai exact, contabila Ana Corina Niculescu și casiera Dorina Colea sunt acuzate în raportul Curții de Conturi că ar fi sustras suma de 4.984.000 lei, bani care nu s-au regăsit în gestiunea administrației publice locale. Timp de mai mulți ani, cele două funcționare și-ar fi însușit în mod ilegal bani din bugetul local, scrie Liber în Teleorman.
Deși a trecut mai bine de o lună de când s-a făcut publică „gaura neagră” din buget, tunul nu este anchetat serios de vreo autoritate, singurii revoltați sunt cetățenii, care spun că nu vor mai achita impozite.
„Noi, contribuabilii, vă anunțăm că nu vom mai plăti taxele și impozitele după ce am luat la cunoștință de raportul Curții de Conturi, din perioada 2014-2017, atunci când Primăria Crângeni, având primar pe Lică și viceprimar pe Ștefănoaia, a acordat, nelegal, salarii și sporuri de peste 4 miliarde de lei, pentru primar și viceprimar 17.000 de lei, membrii comisiei locale de fond funciar 386.000 lei, salariaților din aparatul de specialitate al primarului 71.000 de lei.”
Vă rugăm să ne spuneți dacă Primăria și Curtea de Conturi au depus plângere penală. Spuneți, domnule primar, ce s-a făcut cu banii noștri și ai comunei, dacă se vor recupera banii de la cei care i-au însușit ilegal, dacă vinovații vor răspunde în fața legilor? Ați venit din casă în casă să ne cereți votul, veniți și acum să ne spuneți cum veți recupera pentru comună sumele luate ilegal. Nu ați informat nici că ați mărit impozitele. De ce?
De ce să mai plătim taxe și impozite? Pentru cine? Pentru ce? Să știm și noi. Am ajuns să ne fie rușine să spunem din ce comună suntem. Cei din primărie nu sunt deranjați de banii luați ilegal, ci sunt deranjați de ce vorbesc cei care achită impozitele, ei au avut dreptul să facă ce vor din bugetul comunei, noi nu avem nici măcar dreptul să vorbim. Suntem supărați că toți cei plecați la muncă în Europa, care știu cum se câștigă fiecare euro, ne întreabă: cât ați furat, mă?