Șefa DNA Laura Codruța Kovesi ar fi putut pedepsită în Marea Britanie dacă ar fi refuzat ca în România să se prezinte în fața Parlamentului.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a fost invitat din nou în faţa parlamentarilor britanici pentru a fi audiat, iar în caz contrar riscă o citaţie oficială. Dacă va refuza, Parlamentul i-ar putea cere lui Zuckerberg să petreacă o noapte în turnul cu ceas al Palatului Westminster, relatează Bloomberg conform News.ro.

Penalizările pentru sfidarea Parlamentului variază. Teoretic, dar extrem de improbabil, Camera Comunelor i-ar putea cere lui Zuckerberg să se prezinte pentru a fi criticat pentru comportamentul său.

Şeful Facebook ar putea fi amendat, dar această pedeapsă nu a mai fost folosită din 1666. În ultimă instanţă, parlamentarii ar putea să îl avertizeze că îl vor trimite în turnul cu ceas al Palatului Westminster, cunoscut sub numele Big Ben, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 1880.

Parlamentul britanic l-a obligat pe parlamentarul Charles Bradlaugh să petreacă noaptea din 23 iunie 1880 în turnul cu ceas, după ce a refuzat să depună jurământul de credinţă obligatoriu pentru fiecare ministru ales.

Zuckerberg are termen până pe 11 mai să confirme prezenţa  la audiere, a anunţat guvernul într-un comunicat la care a fost ataşată o copie a scrisorii.

Din fericire pentru Zuckerberg, notează Bloomberg, potrivit arhivei Camerei Comunelor, ”fosta celută este folosită în prezent pentru alte scopuri”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?