Cum poate PSD și ALDE să îl fenteze pe Iohannis la numirea miniștrilor: CE SPUNE TĂRICEANU

0
24

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că una dintre variantele de rezolvare a blocajului privind numirea miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor ar putea fi restructurarea Guvernului cu vot în Parlament, subliniind că premierul Viorica Dăncilă trebuie să decidă căile sau soluţiile în acest caz.

„Sigur că un recurs posibil este întotdeauna să mergem la Curtea Constituţională, dar având în vedere că este o responsabilitate care ţine de Executiv, nu vreau să mă pronunţ înainte de a o întreba pe doamna prim-ministru care sunt căile sau soluţiile pe care intenţionează să le aplice”, a afirmat Tăriceanu.

El a menţionat că şedinţa coaliţiei pe acest subiect va avea loc când premierul va considera că e nevoie.

„Şedinţa coaliţiei va avea loc când doamna prim-ministru va considera că e nevoie să ne consulte pe acest subiect. Suntem la dispoziţia domniei sale”, a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă ar fi o variantă restructurarea Guvernului cu vot în Parlament, Tăriceanu a spus: „Da, poate să fie o variantă, pentru că preşedintele blochează în mod sistematic. Este un blocaj sistematic pe care îl face şi atunci sigur că există şi soluţii de ocolire”.