spot_img
25.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeCum poate PSD și ALDE să îl fenteze pe Iohannis la numirea...

Cum poate PSD și ALDE să îl fenteze pe Iohannis la numirea miniștrilor: CE SPUNE TĂRICEANU

-

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că una dintre variantele de rezolvare a blocajului privind numirea miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor ar putea fi restructurarea Guvernului cu vot în Parlament, subliniind că premierul Viorica Dăncilă trebuie să decidă căile sau soluţiile în acest caz.

- Reclama -

„Sigur că un recurs posibil este întotdeauna să mergem la Curtea Constituţională, dar având în vedere că este o responsabilitate care ţine de Executiv, nu vreau să mă pronunţ înainte de a o întreba pe doamna prim-ministru care sunt căile sau soluţiile pe care intenţionează să le aplice”, a afirmat Tăriceanu.

El a menţionat că şedinţa coaliţiei pe acest subiect va avea loc când premierul va considera că e nevoie.

„Şedinţa coaliţiei va avea loc când doamna prim-ministru va considera că e nevoie să ne consulte pe acest subiect. Suntem la dispoziţia domniei sale”, a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă ar fi o variantă restructurarea Guvernului cu vot în Parlament, Tăriceanu a spus: „Da, poate să fie o variantă, pentru că preşedintele blochează în mod sistematic. Este un blocaj sistematic pe care îl face şi atunci sigur că există şi soluţii de ocolire”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...