spot_img
6.6 C
București
vineri, martie 31, 2023
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinCum l-au "îngropat" occidentalii pe Zelenski în miliarde de euro și dolari...

Cum l-au „îngropat” occidentalii pe Zelenski în miliarde de euro și dolari pentru elita ong-istă din DC și Bruxelles CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

- Reclama -

La peste 100 zile de la începerea războiului Rusiei în Ucraina (da, e un război) comentariile din presa occidentală, pe alocuri și în cea românească. s-au schimbat radical. Rusia a reușit să obțină estul țării, regiunile pro ruse, legătura cu Crimeea, să transforme Marea Azov într-una de interior a Rusiei. În afară de Odessa, Rusia controlează litoralul ucrainean plus Insula Șerpilor ceea ce înseamnă un punct geostrategic important. Întrebarea e dacă vor da și bătălia pentru Odessa…

Bine, veți spune, Volodîmîr Oleksandrovici Zelenski oricum nu spera să țină zona de Est și nu putea să blocheze legătura pe care Rusia o vroia cu Crimeea.

Da, Rusia părea la un moment în corzi și unii sperau că sancțiunile Occidentului vor afecta Rusia. Parțial. Deocamdată Occidentul european pare a fi principala victimă a sancțiunilor impuse de Occident la presiunea Americii, care nici ea nu se simte bine. Din povestea asta, de fapt, pierd toți…

Dar problema este alta. Înainte de începerea războiului Zelenski era la 13% popularitate. Buna consiliere a piarului occidental l-a ajutat la început și a crescut în sondaje. Acum vreo o lună Zelenski cerea 7 miliarde de euro pe lună pentru ca Ucraina să supraviețuiască economic. În realitate nu a primit nimic concret, doar niște arme care nu știm cum și dacă le poate folosi.

Președintele Biden a anunțat un „ajutor” de la 40 miliarde de dolari pentru Ucraina. Același Biden care și prin fiul său are niște businesuri importante acolo și multe-alte interese ascunse.

Nimeni nu a spus însă ce înseamnă cele 40 de miliarde. Împrumut, donație? Congresmanul republican Marjorie Taylor Greene a spus că, de fapt, banii sunt pentru complexul industrial militar american și restul pentru ONG-urile controlate de politicieni democrați americani (piesă cunoscută și în RO).

Pentru cei care urmăresc presa ucraineană non-main stream văd că acolo e o situație dramatică economică și socială. Blocarea pe mările Neagră și Azov lovește aprovizionarea și grav economia, nu numai că nu pleacă grânele, dar nici marfă nu vine.

În realitate, Ucraina nu primește nici un ban cash din Occident, doar iluzorii arme pe care nimeni nu știe cine le poate utiliza (armele nu sunt ciorapi pe care îi speli și îi usuci și apoi îi (re)folosești).

În locul lui Zelenski m-aș uita foarte atent la cei care spun că îi sunt „prieteni”…Bașca că nici un „cadou” nu e „gratis”. Acum 2 ani FMI și jandarmii financiari internaționali le-au dat împrumuturi ucrainienilor cu condiția să vândă terenurile agricole străinilor….

Lumea e cinică și noi românii am trăit în piesa asta nu de putine ori…

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img