spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinCum l-a îngropat Șeful spionilor pe ”acoperitul” Victoraș CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI...

Cum l-a îngropat Șeful spionilor pe ”acoperitul” Victoraș CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

- Reclama -

Acum câteva luni într-un interviu pentru Radio Europa Liberă fostul șef al SIE, generalul Silviu Predoiu, își anunța înregimentrarea în Pro România unde se va ocupa de ”politica de cadre”. Rezultatele de la locale indică însă un scor catastrofal al partidului condus de Victor Ponta, care se zbate undeva la limita pragului electoral, la nici jumătate din scorul cu care era prezentat în sondajele de opinie, și fără șanse la parlamentare.

Una din cauzele eșecului este evident și ”politica de cadre” a celui care aproape 15 ani a condus operativ Serviciul de Informații Externe.

La București a venit cu un candidat fără sare și piper, iar filialele pe care se baza Ponta au eșuat lamentabil.La Mehedinți unde erau la peste 10% au luat 5%- sub PMP, cu ”amatorul” de minore Fifty-Fifty și baronul infractor Duicu la timonă. La Caraș Severin sforarul Mocioalcă s-a aliat cu PSD și chiar cu PMP și a pierdut categoric Consiliul Județean, unde Romeo Dunca, Marcel Vela și PNL au luat majoritatea. La Dâmbovița, Adrian Țuțuianu a luat o mare țeapă fiind umilit de pesedistul Corneliu Ștefan. Și la Bacău Pro România a pierdut Primăria. La Constanța guralivul Mircea Dobre, fost ministru al Turismului, s-a clasat pe locul…8. Ca să vorbim doar de cele mai ”performante” filiale ale partidului lui Ponta.

Șeful de cadre de la Pro România”, generalul Silviu Predoiu, împarte eșecul cu Victor Ponta. ”Marea selecție de cadre” a fost o adunătură de infractori dovediți, escroci și spioni ratați. 

A fost doar o greșeală sau pur și simplu noi am avut o impresie greșită despre șeful spionilor? Sau a fost o ”misiune”? Probabil câte ceva din fiecare.

Ponta este marele învins al localelor. Mare amator de apropierea de culisele serviciilor, Victoraș este la a doua mare înfrângere. De fiecare dată ”dragostea” față de serviciii l-a ”ucis” politic.

Duplicitar, fără cuvânt, are acum un ”viitor” care sună ca dracu. Lecția este că niciodată nu trebuie să mizezi pe ”soluția miraculoasă” a spionilor. La urma-urmei sunt și ei oameni care greșesc. Iar din ”acoperit” riști să devii un politician ratat fără viitor politic.

PS:”Partenerul” său, Călin Popescu Tăriceanu, alt învins al localelor, își poate mânca liniștit pensia. Ironia e că Ponta și Tăriceanu au luat împreună cât marele lor adversar, Traian Băsescu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...