spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăEconomieComertCum ia șefa OMV Petrom sute de mii de euro pe an...

Cum ia șefa OMV Petrom sute de mii de euro pe an de la o bancă olandeză

-

Mariana Gheorghe, 60 de ani, executivul de top care conduce OMV Petrom, a primit anul trecut 98.000 de euro din funcţia de membru al consiliului de supraveghere al băncii olandeze ING.Ea a fost numită în această funcţie din cadrul băncii în mai 2015, fiind membru în comitetul de risc, scrie Ziarul Financiar.

Pentru 2015 Mariana Gheorghe a primit o remuneraţie parţială în valoare de 40.000 de euro.

Mariana Gheorghe conduce de 11 ani grupul din industria petrolului şi a gazelor OMV Petrom, cu vânzări de peste 16 mld. lei anul trecut.

Prin numirea la ING din 2015, ea a obţinut una dintre cele mai înalte poziţii deţinute vreodată de un manager român la conducerea unei bănci.

Pe lângă pachetul de remunerare, membrii consiliului de supraveghere al ING primesc şi deconturi pentru costurile de transport şi alte cheltuieli de business ceea ce înseamnă că în realitate Gheorghe a primit nu 100.000 de euro, ci o sumă mult mai mare.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...