Tehnologica Radion, firma turnătorului la DNA, Theodor Berna, s-a reinventat într-o altă companie în asociere cu o firmă dubioasă din Sicilia și prinde din nou contracte importante pe bani publici.

Berna a fost consilier prezidențial și i-a turnat la DNA printre alții pe Sebastian Ghiță, Vasile Blaga și Darius Vâlcov. El este considerat unul din regii asfaltului.

Tehnologica Radion, firma deţinută de Theodor Berna şi despre care fostul deputat PDL Gelu Vişan  a afirmat că a fost controlată în trecut de lideri ai PDL, a avut în patru ani contracte cu statul de 700 de milioane de lei (150 de milioane de euro).

Acum e insolvență, dar a fost inventată o altă firmă.

Pe 8 iunie a fost semnat contractul pentru Centura municipiului Târgovişte în care apar conexiuni interesante cu Tehnologica Radion. Un consorțiu între o firmă românească și una din Sicilia.

SC TELOR INVEST SRL este o societate care a luat fiinţă n 2015, într-un sector din capitală, asociatul şi fondatorul  său  fiind George Oliviu Cătană.  Obiectul principal de activitate al firmei este „Lucrări de construcţie a drumurilor şi a cailor ferate“. La înfiinţare un anume Adrian Josan a administrat societatea. Josan a  fost director staţiei asfaltare al firmei Tehnologica Radion. Administrator al Telor este, până în iulie 2017, Cătălin Lucian Dinu din… Târgovişte. George Oliviu Cătană a înfiinţat şi alte societăţi administrate de oameni din fosta Tehnologica, una fiind administrată tot de târgovişteanul Dinu.  Chiar de la înfiinţare Telor a obţinut contracte foarte bune pe bani publici, unele chiar cu CNADNR, scrie Gazeta de Dâmbovița.

Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion,  fost consilier prezidenţial şi apropiat al conducerii fostului PDL, a fost arestat în august 2014 şi plasat ulterior în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu adus statului de 120 milioane de euro. În acelaşi an, Tehnologica câştiga contractul pentru restul de executat la Centura municipiului. Doar că firma a intrat în insolvență şi nu a mai  a susținut garanția de participare. Stadiul de realizare al proiectului era de 27%, în prezent fiind de 27,7.

RICCIARDELLO COSTRUZIONI SRL – societate siciliană al cărui patron a fost reţinut anul trecut într-un dosar de corupţie care cuprindea reprezentanţi ai administraţiei siciliene, dar şi oameni politici, referitor la atribuirea de contracte publice de infrastructură.  Giuseppe Ricciardello, patronul Ricciardello Costruzioni  nu a fost arestat, fiind plasat sub control judiciar. Presa siciliană spune că acesta a construit societatea legându-şi familia de lumea politică. Fiica acestuia este primar în Brolo, provincia Messina, Sicilia, iar ginerele deputat regional.  (Corruzione Anas, la “Dinasty” Ricciardello: dalle nozze con la stirpe Germanà agli appalti milionari con la Nato e le ferrovie)

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?