spot_img
18.1 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizeCum explică Moscova victoriile pe care le anunță Ucraina: Trupele ruse staționate...

Cum explică Moscova victoriile pe care le anunță Ucraina: Trupele ruse staționate la Balakleya și Izyum au fost regrupate și redistribuite în direcția Donețk 

-

Trupele ruse staționate la Balakleya și Izyum au fost regrupate și redistribuite în direcția Donețk pentru a-și intensifica eforturile acolo, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, reporterilor.

„Pentru a atinge obiectivele declarate ale operațiunii militare speciale pentru eliberarea Donbassului, s-a decis regruparea forțelor ruse staționate lângă Balakleya și Izyum pentru a spori eforturile în direcția Donețk”, a spus Konașenkov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, în acest scop, în ultimele trei zile a fost efectuată o operațiune de reorganizare și redistribuire a grupării Izyum-Balakleya în Republica Populară Donețk (RPD). Simultan, activele distractive și demonstrative indicând că au fost întreprinse acțiuni reale ale trupelor.

„Un puternic atac cu foc, cu forțele aeriene, rachete și trupe de artilerie angajate, a fost efectuat împotriva inamicului pentru a preveni rănirea trupelor ruse”, a adăugat el.

Vineri, Ministerul rus al Apărării a lansat un videoclip care arată redistribuirea trupelor ruse în direcția Harkov. Filmarea prezintă un convoi militar format din transportoare blindate BTR-82A și obuziere remorcate D-20. Pe lângă simbolurile Z și V, un nou simbol – un cerc înscris într-un triunghi – pictat pe vehicule militare poate fi văzut în videoclip.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...