spot_img
15.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăDezvaluiriCum a refuzat secretarul de stat american o întrevedere Trump-Iohannis

Cum a refuzat secretarul de stat american o întrevedere Trump-Iohannis

-

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a participat, miercuri, la reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-Daesh desfășurată la Washington, în marja evenimentului având un dialog cu secretarul de stat american Rex Tillerson, pe care l-a asigurat de angajamentul României pentru dezvoltarea relației româno-americane, ce decurge din Parteneriatul strategic.

Oficialul român a exprimat interesul pentru organizarea unor întrevederi la nivel înalt cu reprezentanții administrației de la Washington. Rex Tillerson a manifestat deschidere pentru continuarea dialogului bilateral, inclusiv la nivel de șef de stat, în funcție de agenda celor doi demnitari, informează un comunicat al MAE transmis joi AGERPRES.

Analişti de politică externă contactaţi de FLUX 24 au precizat că declaraţia lui Tillerson reprezintă, de fapt, un refuz diplomatic al unei întâlniri la cel mai înalt nivel.

Limbajul diplomatic are mai multe chei. În mod normal dacă era dorită o întrevedere oficială la cel mai înalt nivel se spunea că acest lucru urmează să se întâmple şi că se lucrează la ea, că este un interes ca preşedintele Trump să se întâlnească cu partenerul său român. Deschiderea pentru continuarea dialogului bilateral nu înseamnă nimic decât ceva în genul: când ne mai întâlnim, vorbim, a subliniat un analist pentru FLUX 24.

În plus, ministrul român de externe vorbeşte de dezvoltarea relaţiei româno-americane şi nu secretarul de stat, a mai susţinut sursa citată.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...