spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăDezvaluiriCum a mințit amiralul Cico Dumitrescu la Parchet în dosarul mineriadei

Cum a mințit amiralul Cico Dumitrescu la Parchet în dosarul mineriadei

-

Amiralul în rezervă Emil „Cico” Dumitrescu a declarat joi, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că nu le-a spus nimic procurorilor militari, pentru că el nu a fost implicat şi că anchetatorii l-au pus sub acuzare pentru că au vrut să îl bage în cauză: „Pe cuvânt de onoare că eu nu am fost nicăieri”. 

- Reclama -

Cico Dumitrescu, marinar dezertor, a plecat in timpul Revolutiei de la Constanta fara sa anunte pe nimeni, a venit in Bucuresti si s-a bagat pe langa Ion Iliescu si a devenit unul din oamenii lui de incredere. Daca se lua cineva de el spunea “tu esti impotriva Revolutiei”. Personajul a fost bagat in toate afacerile murdare din primii ani de dupa Revolutie. Cei care il cunosc indeaproape pe Cico Dumitrescu spun despre el ca “este un sadic sub masca unui baiat cuminte”.

 Imediat dupa Revolutie, Cico Dumitrescu a condus Directia de Cultura din cadrul Ministerului de Interne. Aceasta directie a fost o masca care a preluat Directia de cadre (serviciu personal), Directia administrativa si o parte a ofiterilor de la Directia a V-a. Cico Dumitrescu din aceasta pozitie a dat aprobari de case la unii din fostii sefi ai Securitatii pantru ai face oamenii lui. Prin informatiile obtinute de la acestia a reusit sa isi consolideze pozitia si sa se mentina la putere, dandu-i informatii pretioase lui Ion Iliescu.

La mineriada Cico Dumitrescu a lucrat impreuna cu gral Suceava care conducea operatiunea de “curatare” a Pietei Universitatii. Cico Dumitrescu se afla in Piata Universitatii si coordona personal un grup de 20 de “baieti” care se ocupau de “curatare”.

FLUX 24 vă prezintă o fotografie cu amiralul Cico Dumitrescu și Miron Cosma la mineriadă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img