spot_img
20.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăDezvaluiriCum a fost făcut Bogdan Olteanu de unul din denunțătorii săi

Cum a fost făcut Bogdan Olteanu de unul din denunțătorii săi

-

Dezvăluiri din dosarul lui Bogdan Olteanu, trimis ieri în judecată de procurorii anticorupţie, în exclusivitate la Digi24. Fostul viceguvernator BNR a fost interceptat ambiental în timp ce discuta cu unul dintre oamenii de încredere ai lui Sorin Ovidiu Vîntu, unul din denunțătorii în dosar.

- Reclama -

Discuţiile erau despre mita dată pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de Guvernator al Deltei Dunării. Bogdan Olteanu spunea că o astfel de faptă, petrecută în 2008 s-a fi prescris până acum pentru că nu este o crimă. Dosarul conţine şi declaraţii detaliate despre cum ar fi ajuns un milion de euro în sediul central al PNL, ca și despre existența unei mite plecate din conturile lui Vîntu de 2 milioane de euro, și nu de 1 milion, cât se credea până de curând. Procurorii DNA caută acum destinatarul celui de-al doilea milion de euro.

Practic în discuțiile cu unul din denunțători, Olteanu ar fi recunoscut o parte din presupusele fapte de care este acuzat.

În februarie anul acesta, Bogdan Olteanu a fost interceptat în timp ce discuta cu Ion Ifteni, unul dintre apropiaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu. Cei doi au vorbit despre momentul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, în contextul începerii unei anchete DNA.

Ion Ifteni: „Spune că un milion a fost pentru numirea lui Liviu Mihaiu şi un milion pentru nu ştiu ce făceau ei atunci. (…) Şi m-a pus pe mine să te întreb şi te-am întrebat eu după aia, dacă totul e ok. Tu ai zis că e ok şi aşa a fost”.

Bogdan Olteanu: „El n-avea, măi, probleme că… de bani cu mine, noi aveam alte promisiuni. El mi-a făcut promisiuni că mă ajută cu firma aia a lui de sondaje, îmi face nişte sondaje, îmi spune nişte date. Alea au fost lucrurile. Altele n-am avut”.

Cei doi au discutat şi despre prescripţia faptelor.

Bogdan Olteanu: „Băi, sunt opt ani din 2008”.

Ion Ifteni: „Da, da, da, da”.

Bogdan Olteanu: „Tot ce înseamnă infracţiuni până în 10 ani pedeapsă… se prescriu în opt ani. (…) Că n-a dat nimeni în cap la oameni sau ceva să fie pedepse d-alea mari sau ceva…”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img