spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeCum a fost convins Sorin Grindeanu de Petre Roman să intre în...

Cum a fost convins Sorin Grindeanu de Petre Roman să intre în PSD

-

„În primul tur în 1996 (n.red-alegerile prezidenţiale din 1996), am votat cu Partidul Democrat, care îl avea atunci candidat pe Petre Roman la alegerile prezidențiale și care era partid de stânga în acel moment. (…) Între tururi, a considerat necesar să se alieze cu dreapta, cu Convenția Democrată, ceea ce pentru mine a fost o lovitură în ceea ce credeam (…) Și acesta a reprezentat un impuls de a merge (să se înscrie în FDSN-ul de atunci n.red.)”, a declarat premierul Sorin Grindeanu la TVR referindu-se la intrarea sa în PSD în 1996, amintind și funcțiile pe care le-a deținut ulterior în cariera sa politică și care au culminat cu cea de șef al Guvernului.

Întrebat dacă este timid, Grindeanu a răspuns: „Nu neapărat timid, cât îmi este foarte, foarte frică de ridicol și atunci evit anumite lucruri. Și de a pica în ridicol. E foarte simplu să se întâmple lucrul ăsta”.

- Advertisement -

El a vorbit și despre ziua de 30 decembrie 2016. „Am fost chemat la București, a fost acea desfășurare, în care prima propunere a PSD pentru funcția de premier, și anume doamna Sevil Shhaideh, n-a fost acceptată. În mod normal, statutar, s-a întrunit forul de conducere în partid și (…) m-a votat să fiu eu cel care să preia această sarcină. Sigur că a fost o surpriză, cred că s-a și văzut (…) Mă mai uit la imaginile de atunci, din decembrie, și se vede pe mine și o anumită emoție, dar totodată cred că și ce gândeam atunci, responsabilitățile”, a precizat Grindeanu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img