Cum a fost arestat de Binom comisarul european pe Justiție și fiica a ajuns la psihiatrie

0
305
epa05900886 European Commissioner for Justice, Consumers and Gender Equality Vera Jourova presents the 2017 Justice scoreboard during a press conference at the European Commission in Brussels, Belgium, 10 April 2017. The EU Justice Scoreboard according to the European Commission website's explanation is 'an information tool aiming to assist the EU and Member States to achieve more effective justice by providing objective, reliable and comparable data on the quality, independence and efficiency of justice systems in all Member States'. EPA/STEPHANIE LECOCQ

Comisarul european pentru justiţie, Věra Jourová, care a participat la dezbaterea politică despre Justiția din România miercuri în Parlamentul European, a fost arestată pentru corupție, soțul a părăsit-o, iar fiica sa a ajuns într-un spital de psihiatrie.

În urmă cu 12 ani a fost arestată pe aeroportul din Praga de binomul ceh, la întoarcerea dintr-o vizită oficială în Bielorusia, în fața camerelor de luat vederi, pentru corupție.

Jourova a fost acuzată că a primit 2 milioane de EURO de la un primar din Moravia de Sud pentru alocarea de fonduri pentru reconstrucția castelului Budisov. Era atunci ministru adjunct pentru dezvoltare regională în guvernul ceh.

A stat în arest preventiv timp de 33 de zile dar după doi ani a fost achitată și a primit despăgubiri de la statul ceh de 100.000 de EURO.

Când a ieșit din arestul preventiv soțul o părăsise, iar fiica sa avusese o cădere nervoasă și era internată într-un spital de psihiatrie.

A încercat să se angajaze dar nu a putut așa că și-a făcut o firmă de consultanță pentru fonduri europene lucrând pe fostul spațiu sovietic, România, Serbia, Macedonia și Muntenegru.