Cum a câștigat o femeie de serviciu o Primărie

0
101

În ultimii patru ani, Marina Udgoțskaya a spălat și șters cu mopul birourile clădirii administrației locale din Povalikhino din Rusia rurală, transmite BBC. Femeia, în vârstă de 35 de ani, se va așeza acum în scanului șefului ei, după ce a câștigat alegerile la începutul acestei luni, la care a participat doar pentru înlesni realegerea lui, transmite Radio Europa Liberă.

Pentru că nimeni din sat nu s-a înscris pentru a-i fi contracandidat, Nikolai Loktev, din partidul pro-Kremlin Rusia Unită, a convins-o pe doamna Udgoțkaya să se înregistreze ca „rivală” pentru a îndeplini cerința minimă a doi candidați.

„Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota și el va rămâne pe post. Dar oamenii s-au săturat și au ieșit și au ales-o pe Marina Udgoțkaya”, a declarat pentru BBC un membru al comisiei electorale locale.

„El a fost uluit iar ea a fost șocată!” , a mai declarat femeia – membru al comisiei electorale – râzând, sub protecția anonimatului. Ea spune că l-a auzit personal pe domnul Loktev cerându-i femeii de serviciu să candideze împotriva lui.

„Nu credeam că oamenii mă vor vota, de fapt”, a declarat Marina Udgoțkaya pentru canalul de știri Telegram Podyom. „N-am făcut nimic!”

Chiar și așa, ea a câștigat aproape 62% din voturi. Șeful ei a reușit să obțină doar 34%