spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriCum a băgat DNA un politișt în spital

Cum a băgat DNA un politișt în spital

-

POSTARE PE SITEUL SINDICATULUI POLITIȘTILOR EUROPOL:

Vedem aproape periodic știri cu polițiști săltați, ridicați, reținuți, dar și desfășurări de forțe cu mascați, elicoptere, și neapărat multe camere și jurnaliști.Cam aceasta este rețeta pe care o folosește cu brio atât DNA-ul cât și DGA-ul, pentru ca imaginea lor să crească în ochii românilor, în timp ce marile fapte și acte materiale de corupție, să fie trecute în planul al doilea pentru că, nu-i așa, e mai simplu să obții vizibilitate dacă reții 14 polițiști pentru șpăgi de sute de lei, decât să deranjezi cercurile înalte unde prejudiciul se măsoară tot în sute, doar că sute de milioane, iar în loc de lei e vorba de euro.

Iar în această goană după senzațional a procurorilor DNA, care au la dispoziție fonduri imense, aparatură de ultimă generație, resurse umane infinite și multe altele, aceștia gafează inexplicabil, generând tragedii. Este vorba despre ultimul caz, mult mediatizat, în care DNA-ul, într-un comunicat de presă, s-a grăbit să dea numele și prenumele  a 14 polițiști „corupți” din cadrul IPJ Neamț.

După două luni, în care niciunul dintre cei 14 polițiști nu a mai putut profesa la nicio structură din IPJ Neamț, ca urmare a interdicției procurorului, iată că unul dintre aceștia, în persoana lui  Nicolae Cristian BUGA, a fost găsit NEVINOVAT, iar față de acesta cauza a fost clasată. http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7940

Au fost două luni de umilință, de presiune mediatică, de hărțuiri, dar și de frustrare, pentru că Nicolae Cristian BUGA acuza că nu i se permite de către procurori să aducă probe în susținerea nevinovăției sale. Nici nu vorbim despre impactul emoțional pe care a trebuit să îl suporte și drama prin care a trecut împreună cu soția sa, care și ea este polițist. Dar, putem să ne punem în locul lui pentru câteva secunde și să realizăm că în asemenea momente ai impresia că totul în jurul tău se prăbușește.

Aceste două luni au fost determinante pentru polițistul de numai 34 ani, iar după toată această corvoadă și tot acest stres, în care au fost momente când cei apropiați s-au lepădat de el, momente în care prietenii îl priveau suspicios, și perioada de control judiciar pe care a trebuit să o îndeplinească ca ultimul infractor, sănătatea lui a cedat și a suferit un stop cardiac.

Ne întrebăm cine va răspunde pentru această greșeală. Ne întrebăm cine îi va putea repara prejudiciul moral, dar mai ales cine îi va putea reda sănătatea care i-a fost șubrezită până în punctul în care corpul i-a cedat. Și ne mai întrebăm dacă deviza DNA-ului, IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ, mai poate sta în picioare în condițiile în care procurorii DNA au „condamnat” un om nevinovat.

Cu toate că legea obliga procurorii ca dispunerea începerea urmăririi penale să aibă la bază „indicii rezonabile”, aceștia, nu numai că nu le-au avut, dar nici controlul judiciar și interdicția de a profesa ca polițist, au fost dispuse „la grămadă”, fără niciun fundament. Dar din partea cui să mai aștepte polițiștii protecție și susținere, când tocmai liderii unor organizații sindicale și profesionale din Poliție au fost sau sunt cercetați pentru diferite fapte penale. Este de înțeles că aceste organizații nu vor mai putea vreodată să ia atitudine față de asemenea tragedii generate de procurori.

În final, facem un apel la toți colegii, să îl aibă în gând pentru câteva secunde și să se roage pentru sănătatea colegului nostru, Nicolae Cristian BUGA, care în acest moment se află internat într-un spital din Iași, unde a fost transportat cu un elicopter SMURD.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img