spot_img
23.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriCum a ascuns Kovesi dosarul firmei unde a lucrat fostul său soț...

Cum a ascuns Kovesi dosarul firmei unde a lucrat fostul său soț și actualul presupus iubit

-

DNA a mușamalizat dosarul “RCS RDS – Dumitru Dragomir” care se referea la un contract intre o firma a fostului presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, si compania RCS/RDS, companie de unde si-a luat bani Eduard Kovesi, fostul sot al sefei DNA, si unde coordonator de marketing si PR este Florin Nemes, cunoscut din reclamele Digi Mobil, despre care Revista Catavencii a scris ca ar fi iubitul Laurei Kovesi, informatie care nu a fost negata pana acum, scrie Lumea Justiției.

- Reclama -

În 31 mai 2013, Garda Financiara a trimis la DNA o sesizare penala in ceea ce-i priveste pe Florin Bogdan Badita, administrator la societatea SC Bodu SRL a lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dumitru Dragomir, fiul lui Dumitru Dragomir si administrator al SC Bodu SRL, Dumitru Dragiomir, proprietarul SC Bodu SRL si fost presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, si Ioan Bendei, administrator al SC RCS/RDS SA. Sesizarea privea posibile fapte de evaziune fiscala, spalare de bani si folosirea cu rea credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect. Adica niste infractiuni pe care le-a intalnit de nenumarate ori in dosarele DNA, mai scrie luju.ro.

Sesiarea Garzii Financiare se referea la celebrul contract in valoare de 1,7 milioane euro, majorat ulterior pana la peste 3 milioane euro, incheiat intre firma lui Dumitru Dragomir si RCS RDS privind promovarea companiei de cablu intr-un local detinut de fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Era un contract incheiat intr-o perioada in care RCS RDS castiga drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I.

Sesizarea penala formulata de Garda Financiara a fost inregistrata la Serviciul de registratura, grefa, arhiva si relatii cu publicul de la DNA in 31 mai 2013, sub numarul 4872. Ulterior, ea a ajuns, in 3 iunie 2013, la Sectia I DNA de combatere a infractiunilor de coruptie, condusa la acea vreme de vestitul Lucian Papici, unul din campionii achitarilor din DNA.

Cat a stat dosarul la DNA, nu stim. Stim insa ca acum, aceasta cauza nu se mai afla la parchetul Laurei Kovesi. Ea a fost trimisa de DNA catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.De ce anume s-a luat aceasta decizie, este un mister. Spunem asta intrucat infractiuni de evaziune fiscala, spalare de bani si folosirea cu rea credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect sunt intalnite in dosarele DNA, precizează Lumea Justiției.

In prezent, dosarul ”RCS RDS-Dumitru Dragomir” a ajuns Politia Capitalei. Mai exact, la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, unde se efectueaza doar acte de urmarire penala cu privire la fapta (in rem), nu fata de vreo persoana. Informatia a fost oferita de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, la solicitarea Lumeajustitiei.ro:

Urmare a cererii dvs. prin care solicitati comunicarea stadiului dosarului nr. 163/P/2013 privind pe BOGDAN FLORIN BADITA, DUMITRU BOGDAN DRAGOMIR, DUMITRU DRAGOMIR si IOAN BENDEI, va comunicam faptul ca in prezent se efectueaza in aceasta cauza acte de urmarire penala (in faza in rem), dosarul aflandu-se la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.La acest moment nu a fost dispusa efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de vreo persoana.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...