spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăDezvaluiriCum a ajuns ministru în guvernul Grindeanu fiica agentului Tătărescu

Cum a ajuns ministru în guvernul Grindeanu fiica agentului Tătărescu

-

Mihaela Virginia Toader, Ministrul delegat pentru Fonduri Europene în guvernul Grindeanu, este fiica fostului vicepreședinte al CJ Dâmbovița, Mihai Trifan,  racolat de Securitate in perioada 1971 – 1972 cu numele de cod „Tătărescu”.

CNSAS a constatat că acesta a fost racolat de Securitate, dar nu au fost găsite deocamdată note informative date de acesta, ci doar angajamentul cu numele de cod.

- Advertisement -

Mihaela Toader a fost angajată în guvernul Năstase la SGG în 2003 datorită tatălui său, lider în PSD Dâmbovița.

- Advertisement -

Trifan a fost și președinte al clubului Chindia Târgoviște. A fost și şef al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) unde a câștigat 500 de milioane lei anual.

De altfel este bogat. Conform presei locale are un teren agricol moştenit la Ulmi şi altul intravilan cumpărat tot aici, fond forestier pe raza localităţii Ocniţa, dar şi extravilan la Moroeni.

Deţine trei apartamente, în Bucureşti, la Târgovişte şi la Ulmi, iar în urmă cu patru ani a vândut o pădure în Prahova, la Bunghez, cu 43.000 lei. Are fonduri de investiţii sau echivalente în valoare de 180.000 lei la Raiffeissen Bank.

Mai apare ca asociat sau acţionar la SC Mobilis SRL Târgovişte, SC Complis SRL Târgovişte, SC Belladona SRL Târgovişte şi Contri SRL Târgovişte.

La Belladona farmacist șef este soția sa, Sevasta.

“Jurnal de Dâmboviţa” a publicat  un articol despre firma PROGABI TRANSPORT SRL, înfiinţată în 2004 de fiica lui Trifan, Gabriela Doina Gâdiuţă, şi asociată ani buni cu firma PROCOR, deţinută pe atunci de familia Florin Popescu. În vremea guvernării PDL la nivel local, PROGABI s-a ales cu peste 10 miliarde lei vechi din contracte cu Primăria Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

În 2012, Trifan a trecut de la PSD la PDL, dar între timp s-a întors la social democrați.

Ginerele său deține și el mai multe afaceri importante în județ, printre care cu o firmă de pază. Patronii firmei de paza de la Parcul Industrial Priboiu, SC Elite Guard SRL  sunt Tiberiu Mihai Ciuperca ( finul presedintelui CJ ), director executiv al Directiei Finantelor Publice Dambovita si Dragos Gadiuta, fratele sefului biroului juridic al Finantelor Publice Dambovita si ginerele lui Mihai Trifan,

Soţul ministrului este poliţist, activând în trecut la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din IGPR.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img