spot_img
9.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăPoliticaCulisele negocierilor Ponta-Tăriceanu UPDATE: Ponta confirmă Flux 24

Culisele negocierilor Ponta-Tăriceanu UPDATE: Ponta confirmă Flux 24

-

Călin Popescu Tăriceanu a avut astăzi dimineaţă o discuţie de circa 30 de minute cu premierul şi liderul PSD, Victor Ponta, la Palatul Victoria. Subiectul: intrarea partidului încă neînfiinţat al lui Tăriceanu la guvernare. Tăriceanu a ridicat miza şi a cerut 4 ministere: finanţe, economie sau turism, cultură şi mediu. Pesediştii au strâmbat din nas. Nici UDMR care avea un procentaj mai bun ca liberalii lui Tăriceanu nu a mers să ceară patru ministere, ci s-a mulţumit cu două. Ca atare, aceasta a fost oferta pesediştilor. Finanţe şi Cultură sau Învăţământ.

chitoiu

- Advertisement -

Tăriceanu i-a propus pe Daniel Chiţoiu (foto) la Finanţe şi pe Daniel Barbu pentru Învăţământ sau Cultură. Problema e că cele două propuneri nominale nu le pică deloc bine pesediştilor. Chiţoiu are probleme cu justiţia şi în urmă cu câteva zile Victor Ponta a promis în Parlament că nu va mai apăra persoanele suspectate de acte ilegale. Daniel Barbu a mai fost ministru culturii în cabinetul Ponta. A demisionat după declaraţiile halucinante privind finanţarea bolnavilor cu HIV-SIDA. Ponta are acum şi presiunea propriului partid, dar şi a UNPR care a ieşit la atac cu proiectul de lege pentru taxarea marilor averi care nu este dorit de PSD.

UPDATE: PONTA CONFIRMĂ FLUX 24

- Advertisement -

Premierul Victor Ponta a afirmat ca, in urmar restructurarii guvernului, fiecare din partidele din coalitie va primi cate doua ministere

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img