spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăDezvaluiriCULISELE: FLUX 24 A ANUNŢAT ÎN PREMIERĂ CĂ IOHANNIS ÎL VA DEMITE...

CULISELE: FLUX 24 A ANUNŢAT ÎN PREMIERĂ CĂ IOHANNIS ÎL VA DEMITE PE MAIOR

-

FLUX 24  a anunţat în premieră luni seară demiterea lui George Maior din fruntea SRI de către preşedintele Klaus Iohannis. Hotnews a anunţat marţi că nu a fost vorba de o demisie, aşa cum s-a anunţat oficial, ci de o demitere.  Şi alte surse confirmă varianta anunţată în premieră de Flux 24.

de ANDREI BĂDIN

FLUX 24 scria luni seară că preşedintele Iohannis trebuie să îl demită din fruntea SRI pe George Maior. Ne bazam pe mai multe informaţii din surse politice şi diplomatice verificate în timp. Încă de sâmbătă seară, ambasadele occidentale de la Bucureşti luaseră foc după declaraţiile făcute de Maior în interviul de la B1 TV. Erau mai multe informaţii fierbinţi, dar atacul şi ameninţările la Curtea Constituţională au umplut paharul. Americanii şi europenii au reacţionat dur la ameninţările şefului SRI la CCR şi societatea civilă. Nota bene: de ceva timp, occidentalii aflaseră de abuzurile pe care Maior le face în SRI, despre înregistrări ilegale şi aşa mai departe. În plus, la Bruxelles şi Washington D.C, au fost prezentate probe clare despre cum SRI ameninţa judecători ai CCR.

DEMISIE PRIN SMS

Jurnalistul Dan Tapalagă de la hotnews a spus marţi seară pe B1 Tv că George Maior a fost forţat să îşi dea demisia. Demisionarul şef al SRI era marţi dimineaţă la o sedinţă de bilanţ a serviciului de informaţii al MI, a mai spus Tapalagă. În plus, a mai afirmat Tapalagă, Maior îşi negocia deja interviurile pentru lunile martie şi aprilie în calitate de şef al SRI. Deci, spune jurnalistul, nu a fost nimic premeditat, cum au sugerat alţi comentatori. Pur şi simplu a fost demis. De altfel, surse contactate de FLUX 24 confirmă acest lucru. Mai întâi, Administraţia Prezidenţială a anunţat demisia şi ,mai apoi, deja fostul şef al SRI a fost chemat pentru întâlnirea de  rămas bun. În termeni protocolari, acest lucru e o umilinţă, a explicat o sursă pentru FLUX 24.  „Normal era ca Maior să fie lăsat să îşi anunţe demisia. Nu a fost aşa”, au spus sursele pentru FLUX 24,

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img