CULISELE DE LA BELGRAD/ Cristoiu despre interviul cu Sebastian Ghiță: Vor fi dezvăluiri uluitoare

0
115

Ghiță recunoaște, spune cum s-au folosit de el, vor fi dezvăluiri uluitoare, a declarat pentru Dc News jurnalistul Ion Cristoiu care a realizat un interviu la Belgrad cu Sebastian Ghiță. Interviul va fi difuzat începând de miercuri de Evenimentul Zilei.

”Comisia SRI se interesează despre ceea ce a făcut SRI. Eu i-am pus lui Ghiță întrebări pe care le-ar pune un istoric al clipei. Un istoric care încearcă să reconstituie momente cheie din mărturiile participanților. Am întrebat, de pildă, dacă antena CIA în România a fost la sindrofiile SRI. Am abordat o  paletă mai largă decât investigația comisiei SRI din Parlament: am întrebat despre situația din PSD, despre alegerile interne, despre bătălia de la prezidențiale, dosarele de la Ploiești, bătălia din PNL, cum a ieșit Firea la primărie…Pot să spun că am văzut cu ochii mei că Sebastian Ghiță nu minte, că are dovezi. Ca un om care știu câte enigme rămân după deceniul Băsescu, al doilea obsedant deceniu, pot să spun că dezvăluirile care vor începe de miercuri sparg gheața, răspund la multe semne de întrebare. Concluzia este că nu avem nicio treabă cu democrația. Acolo unde vedeam fapte democratice, alegeri, congrese, erau alte forțe de decizie. O concluzie sinistră și melancolică totodată. Rețineți că este vorba despre un om care a avut acces la vârful structurilor de conducere, un om din interiorul cercului de putere ocultă din România. Și în alte țări serviciile secrete folosesc oameni de afaceri în opreațiunile lor, când nu se pot implica direct. Nu putea trimite SRI sau Parchetul un avion în Indonezia, să-l ia pe Nicolae Popa, a dat Ghiță unul privat. Trebuia spartă Realitatea lui Vântu, era nevoie de un om tânăr de afaceri etc. Ghiță recunoaște, spune cum s-au folosit de el, vor fi dezvăluiri uluitoare”, a declarat Ion Cristoiu.

Ca unul care a participat, în calitate de producător la realizarea acestuia vă pot spune că Ion Cristoiu a reușit să obțină câteva dezvăluiri senzaționale, care vizează jocurile din culisele politicii românești, dar și cea mai dorită confirmare a afirmațiilor pe care Sebastian Ghiță le-a făcut înainte să plece, a dezvăluit la rândul său Dan Andronic, directorul EVZ, care a fost producătorul interviului.

Am fost acolo, am văzut și auzit ceea ce s-a spus, este extrem de important să afle cât mai multă lume. O mare parte din neadevărurile vehiculate în ultimele luni se vor lămuri. Bineînțeles că ne așteptăm la atacuri din partea caporalilor de presă, dar nu numai, a mai susținut Andronic.