spot_img
-0.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăAnalizeCULISE: Afacerile puse la cale de Francois Hollande în România/ Radio France...

CULISE: Afacerile puse la cale de Francois Hollande în România/ Radio France Internationale RECUNOAȘTE: “O cifră foarte mare pentru o deplasare în Europa”/ Statul român a dat ajutor de stat pentru afacerea Airbus Helicopters din Braşov-Ghimbav

-

Cu ocazia vizitei de stat efectuate acum în România, liderul de la Paris va fi însoţit de un grup de circa 30 de oameni de afaceri, “o cifră foarte mare pentru o deplasare în Europa” se subliniază în anturajul preşedintelui francez, comentează Radio France Internationale vizita președintelui francez Francois Hollande în România.

RFI nu dă multe detalii despre afacerile puse la cale de Franța în România însă notează: Respectivii patroni sunt dealtfel invitaţi să participe la forumul economic organizat marţi dimineaţa pe tema “Parteneriatele franco-române de viitor”. François Hollande va inaugura cu ocazia vizitei sale de acum şi uzina Airbus Helicopters din Braşov-Ghimbav, sperându-se ca acest parteneriat să urmeze modelul reuşitei Dacia-Renault. Investiţia totală în acest nou proiect se ridică la aproape 56 de milioane de euro, în majoritate de la partea franceză. Ajutorul de la statul român se ridică la circa 5 milioane de euro.

În presă s-a vorbit de implicarea Franței în scandalul #HexiPharma și preluarea afacerilor acestei companii de către o firmă franco-belgiană.

Schimburile comerciale franco-române au tot crescut în ultimul deceniu pentru a depăşi în 2014 cifra de 6,8 miliarde de euro, cu 5 procente mai mult decât în anul precedent. Franţa este astfel al patrulea partener comercial al României. Peste 8 mii de societăţi franceze, însumând un capital investit de două miliarde şi jumătate de euro, sunt instalate în România. Telecomunicaţiile, construcţiile, distribuţia de apă şi gaze sunt doar câteva din sectoarele cele mai importante ale cooperării economice dintre România şi Franţa, mai spune RFI.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img