spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeCu toate că a recunoscut Kosovo, Ungaria va vota împotriva intrării acesteia...

Cu toate că a recunoscut Kosovo, Ungaria va vota împotriva intrării acesteia în Consiliul Europei

-

Ungaria nu susţine aderarea Kosovo la Consiliul Europei, organizaţia paneuropeană axată pe problematica drepturilor omului, a declarat marţi ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, relatează agenţiile MTI, Tanjug şi EFE.

Vorbind la Budapesta la o conferinţă de presă comună cu omologul său sârb Ivica Dacic, Szijjarto a apreciat că, înainte de a cere aderarea la organizaţii internaţionale, Kosovo trebuie mai întâi să-şi reglementeze relaţiile cu Serbia.

”Poziţia noastră este aceea că, dacă anumite organisme europene ar dori să admită Kosovo înainte ca acesta să ajungă la un acord (cu Serbia), s-ar pune în pericol ajungerea la un compromis. De aceea, în eventualitatea unui vot, Ungaria va vota împotriva aderării Kosovo la Consiliul Europei”, a explicat ministrul ungar, care a îndemnat la un ”dialog autentic” între Serbia şi Kosovo.

Ungaria a recunoscut independenţa pe care Kosovo şi-a proclamat-o în 2008. Într-o vizită recentă în capitala kosovară Pristina, preşedinta Ungariei, Katalin Novak, a declarat că Budapesta sprijină ”integrarea ţărilor din Balcanii Occidentali în UE, inclusiv integrarea europeană a Kosovo”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img