spot_img
-1.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 29, 2022
AcasăAnalizeCu ce vrea SUA să negocieze de pe poziții de forță cu...

Cu ce vrea SUA să negocieze de pe poziții de forță cu Rusia

-

Secretarul american al apărării, James Mattis, a declarat că un plan de adăugare a unei noi rachete de croazieră la arsenalul nuclear al Statelor Unite urmărește să ofere pârghii suplimentare negociatorilor care încearcă să convingă Rusia să nu mai încalce un tratat-cheie privind controlul asupra armelor, transmite Europa Liberă.

„Ideea este ca negociatorii noștri să negocieze de pe o poziție de forță”, a spus Mattis, marți, în Comitetul pentru Serviciile Armate al Camerei Reprezentanţilor, la audierile privind noua politică nucleară americană. În documentul de politici lansat săptămâna trecută se spune că Statele Unite vor dezvolta un nou tip de rachete nucleare, cu rază de acțiune scurtă, care să fie lansate de pe submarine. Washingtonul a acuzat Rusia de dezvoltarea unei noi rachete ce încalcă Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune din 1987, acuzații respinse de Moscova.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială