Cu ce bilanț vin jandarmii mehedințeni pe 2019

0
156

Jandarmii mehedinţeni au prezentat bilanţul activităţilor desfăşurate în anul 2019

Luni, 13 ianuarie a.c., în sala Palatului Culturii ,,Teodor Costescu” din municipiul Drobeta Turnu Severin s-a desfăşurat şedinta de ,,Evaluare a activităţii desfăşurate şi a rezultatelor obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi în anul 2019″.

În prezenta invitaţilor, autorităţilor publice locale şi reprezentanţilor structurilor cu care Jandarmeria Mehedinţi cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice, au fost prezentate sintetic, activităţile organizate, misiunile executate si rezultatele obţinute în perioda analizată, precum şi principalele direcţii de acţiune pentru anul 2019.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică cu ocazia desfăşurării unor manifestări şi adunări cu public numeros, structurile Jandarmeriei Mehedinţi au executat un număr de 663 misiuni de asigurare a ordinii publice. Pe segmentul de menţinere a ordinii si siguranţei publice, Inspectoratul a participat la un număr de 9595 misiuni de menţinere (435 independente, 9160 misiuni executate în sistem integrat). Pe timpul misiunilor desfăşurate, au fost constatate 169 fapte de natură penală (60 constatate în mod independent, cu 66 de autori identificaţi şi 109 în cooperare cu Poliţia). Au fost aplicate un număr de 1059 sancţiuni contravenţionale, ce au constat în 743 amenzi contravenţionale şi 316 avertismente.

În ceea ce priveşte paza şi protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 27 obiective. Au fost organizate şi s-a asigurat paza unui număr de 41 transporturi de valori, 26 transporturi speciale şi 672 transporturi de corespondenţă clasificată.

O atenţie deosebită a fost acordată activităţii de prevenire si combatere a faptelor antisociale, în perioada analizată fiind desfăşurate un număr de 274 activităţi de prevenire dintre care 3 acţiuni de prevenire şi combatere a consumului de droguri, ce au fost executate în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mehedinţi, 141 de actiuni de prevenire a violenţei în scoli, 73 actiuni de prevenire a faptelor antisociale şi a criminalităţii stradale, precum şi 54 actiuni pe linia prevenirii violenţei în sport în apropierea arenelor sportive.

La nivelul inspectoratului s-au primit spre executare un număr total de 582 mandate de aducere, 149 mandate fiind materializate prin însoţirea persoanei la instanţa de judecată, iar 433 mandate s-au materializat prin întocmirea de procese verbale. Mandatele de aducere au fost executate în 42 de localităţi.

În baza planurilor de colaborare/cooperare încheiate cu alte instituţii pe diferite domenii de interes, au fost executate un număr de 200 acţiuni (cu Poliţia, executori judecătoreşti, structuri M.AI., organele care gestionează activitatea silvică, etc). De asemenea, efectivele unităţii au participat în colaborare cu ISU ,,Drobeta” al judeţului Mehedinţi la peste 100 intervenţii pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă. Anul trecut, jandarmii au intervenit în urma unui număr de 202 apeluri din partea cetăţenilor pentru soluţionarea cărora au fost directionate echipajele de intervenţie din cadrul unităţii, fiind aplicate măsurile legale în consecinţă.

Principalele direcţii de acţiune stabilite pentru anul 2020 vizează creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului prin întrebuinţarea eficientă a structurilor de ordine publică, menţinerea la cel mai înalt grad a capacităţii operaţionale şi de intervenţie, dezvoltarea si optimizarea mecanismelor de cooperare interinstituţională, menţinerea unui suport logistic care să permită susţinerea structurilor operative şi atingerea obiectivelor propuse, asigurarea transparenţei şi deschiderii către mass-media şi societatea civilă.