CTP, un nou scandal: Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție / Replica unui cunoscut preot: Mare e grădina ta Doamne și mulți sar gardul!

0
186

Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, a reacționat după ce jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că oamenii fac copii atunci când sunt nemulțumiți de viața lor. El a postat un comentariu pe facebook: 

„De ce se fac copiii? – (se) întreba aseară CTP. Am rămas oripilat de răspunsul lui:
„Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață …
Cei care fac copii mulţi sunt săraci, nemulțumiți în raport cu societatea, care nu au reuşit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit şi încearcă să transfere ratarea lor copiilor …”
 Mulți dintre cei care citiți aceste rânduri aveți copii. Unii aveți chiar 3, 4 sau mai mulți copii. Sper că acum vă e clar de ce „i-ați făcut”.
M-am lămurit și eu că mama a fost atât de frustrată că m-a adus pe lume. Și a fost frustrată de 4 ori de-a lungul vieții. Mare e grădina ta Doamne și mulți sar gardul!
Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României… O să vă spun ceva greu de înghițit. Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Când oamenii au o viaţă foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii. Cei care fac copii mulţi sunt săraci, nemulțumiți în raport cu societatea, care nu au reuşit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit şi încearcă să trasfere ratarea lor copiilor: să facă el/ea ce nu am făcut eu, să aibă el/ ea ce nu am avut eu şi mai ales să am un sprijin la bătrâneţe”, a adăugat jurnalistul.