spot_img
5 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeCrucile de pe Biserica Trapeza Lavrei Kiev-Pechersk s-au înnegrit după ce au...

Crucile de pe Biserica Trapeza Lavrei Kiev-Pechersk s-au înnegrit după ce au ucrainienii schismatici au ocupat-o

-

Crucile de pe Biserica Trapeza Lavrei Kiev-Pechersk s-au înnegrit după ce acolo au avut loc „slujbele” Bisericii Ortodoxe schismatice din Ucraina, a declarat Mitropolitul Pavel (Lebed), starețul Lavrei din Kiev, adresându-se autorităților ucrainene. 

- Reclama -

La începutul lunii ianuarie 2023, autoritățile ucrainene au luat biserica trapeză din biserica ortodoxă ucraineană canonică (UOC), precum și Catedrala Adormirea Maicii Domnului, templul principal al Lavrei, și le-au dat Bisericii ucrainiene schismatice.

„Uitați ce s-a întâmplat cu crucile de deasupra bisericii trapeză. Crucile erau galbene până când a avut loc sacrilegiu (furtul altarelor bisericii)”, a spus Mitropolitul Pavel.

Potrivit acestuia, înnegrirea crucilor înseamnă că „este necesar să avem grijă de sfânta biserică apostolică catolică”. Biserica este considerată apostolică, adică preoția se transmite direct de la apostoli – ucenicii lui Iisus Hristos. După cum spun preoții, nu există o astfel de continuitate în OCU, iar preoții adevărați care slujesc cu schismaticii intră și ei în schismă.

Anterior, rezervația națională „Lavra Kiev-Pechersk” a ordonat călugărilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice să părăsească clădirile care îi aparțin până pe 29 martie. Grupul de lucru interdepartamental ucrainean a stabilit o încălcare de către mănăstire a termenilor acordului privind folosirea proprietății de stat. 

Lavra Pechersk din Kiev este o mănăstire fondată în secolul al XI-lea, unul dintre principalele centre ale ortodoxiei și educației ruse. Rămășițele sfinților venerați, precum și personalități istorice celebre, sunt îngropate pe teritoriul său. Mănăstirea a fost închisă în vremea sovietică, dar tot în vremea sovietică a fost readusă în uzul Bisericii Ortodoxe Ruse. În 1988 au fost reluate lucrările mănăstirii și ale Seminarului Teologic: autoritățile au transferat Bisericii structuri de pământ și peșteri îndepărtate, iar în 1990, peșterile din apropiere. În 1990, UNESCO a adăugat Lavra Pechersk din Kiev pe lista siturilor patrimoniului mondial. Din 1994 până astăzi, starețul Lavrei este Mitropolitul Pavel (Lebed).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img