spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeCriza lovește California

Criza lovește California

-

Statul California se va confrunta cu un deficit bugetar record de 68 de miliarde de dolari anul fiscal viitor, scrie The Wall Street Journal (WSJ). Cauza o reprezintă scăderea veniturilor, inclusiv a veniturilor fiscale. Acest lucru ar putea forța guvernatorul Gavin Newsom și parlamentarii să ia măsuri de urgență.

Biroul Analiștilor Legislativi din California (LAO) a agenției de stat estimează că veniturile statului în anul fiscal 2024-2025 vor fi cu 68 de miliarde de dolari mai mici decât se aștepta. Amploarea scăderii veniturilor, notează ziarul, a devenit evidentă în toamnă, după ce termenul limită pentru depunerea declarațiilor fiscale și plata impozitelor pe venit a fost prelungit pentru contribuabilii afectați de furtuni în urmă cu un an. Este comparabil cu scăderea veniturilor care a avut loc în timpul recesiunii din 2007-2009 și cu criza dot-com, subliniază WSJ.

- Advertisement -

Potrivit LAO, numărul IPO-urilor de către companiile din California – un stat care se află în mod tradițional Silicon Valley, cu o pondere mare de firme de înaltă tehnologie – a scăzut cu peste 80% în 2022 și 2023, comparativ cu 2021, din cauza recesiunii economice recente urmate de o serie de concedieri

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img