spot_img
25.5 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăAnalizeCriza laptelui praf pentru bebeluşi a lovit America

Criza laptelui praf pentru bebeluşi a lovit America

-

Casa Albă a comunicat joi presei că urmează să anunţe un set de măsuri de răspuns la criza laptelui praf pentru bebeluşi care există în prezent în SUA, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

De asemenea, preşedintele american Joe Biden va avea întâlniri cu reprezentanţii comercianţilor cu amănuntul şi cu producătorii de lapte praf, a precizat Executivul american care este presat de opinia publică să se ocupe de această situaţie.

O serie de retaileri americani, inclusiv Target Corp, CVS Health Corp şi Walgreens Boots Alliance, au anunţat recent că au limitat achiziţiile de lapte praf pentru bebeluşi din cauza problemelor de aprovizionare. Aceste limitări vin după ce principalul furnizor din SUA, firma Abbott Laboratories, a decis în luna februarie să retragă de pe piaţă o serie de produse de lapte praf, inclusiv Similac, produse la fabrica sa din Michigan, după apariţia unor reclamaţii cu privire la infecţii bacteriene la bebeluşii care au consumat produsele.

CVS a anunţat luna trecută că a limitat achiziţiile în magazine precum şi cumpărăturile online de lapte praf la trei produse pentru fiecare comandă în timp ce Walgreens a introdus şi el o limită similară în luna martie. Kroger are o limită de patru produse pentru fiecare client iar Target are restricţii la vânzările online de mai multe săptămâni.

Firma Abbott Laboratories a informat marţi că face tot posibilul pentru a rezolva această criză, inclusiv acordarea de întâietate producţiei de lapte praf şi transportului cu avionul de la fabrica sa din Irlanda. De asemenea, compania colaborează cu Agenţia de reglementare din domeniul alimentar din SUA pentru a putea reporni producţia la fabrica din Michigan, a precizat un purtător de cuvânt.

Producătorul mărcii de lapte praf Similac este cel mai mare furnizor de lapte praf pentru bebeluşi din SUA, cu o cotă de piaţă de aproximativ 42% în 2021, urmat de producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser, cu o cotă de piaţă de aproape 38%, potrivit firmei de cercetare de piaţă Euromonitor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img