spot_img
20 C
București
luni, august 15, 2022
Acasă#WhiteHouse2016CRIZĂ ÎN RELAȚIA UE-SUA: Președintele Comisiei Europene, ATAC la Trump

CRIZĂ ÎN RELAȚIA UE-SUA: Președintele Comisiei Europene, ATAC la Trump

-

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri după-amiază că republicanul Donald Trump reprezintă un risc real pentru continuarea relaţiilor bilaterale dintre Washington şi Bruxelles, întrucât noul preşedinte ales este ignorant cu privire la Europa, transmite Reuters.

- Reclama -

”Alegerea lui Trump reprezintă un risc, care ar putea să ducă la răsturnarea relaţiilor intercontinentale de la fundaţia şi structura”, a declarat Juncker la o întâlnire cu studenţii din Luxembourg.

CITIȚI ȘI:UE anunță înghețarea tratatului de liber schimb cu SUA din cauza lui Trump

De asemenea, liderul european a susţinut că Donald Trump a demonstrat ignoranţă cu privire la Uniunea Europeană.

Comentariile dure lansate de acesta arată şocul şi îngrijorările reale ale Bruxelles-ului legate de victoria lui Donald Trump, care nu s-a sfiit să laude în timpul campaniei electorale modul de guvernare a lui Vladimir Putin.

Juncker a avertizat cu privire la consecinţele fatale pe care ar putea să le aibă declaraţiile liderului republican asupra politicii de securitate.

Preşedintele Comisiei Europene a amintit şi de momentul când Donald Trump a crezut că Belgia este un oraş din Europa.

”Va trebui să-l învăţăm pe preşedintele ales ce este şi cum funcţionează Europa. Cred că ne vom irosi următorii doi ani, în care acesta va face turul lumii pe care nu o cunoaşte”, a menţionat Juncker.

Liderul european i-a cerut joi preşedintelui ales să îşi clarifice poziţia pe scena internaţională, privind subiecte precum comerţul global, politica pentru climă şi viitorul relaţiilor cu aliaţii din NATO.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...