CRIZĂ ÎN RELAȚIA UE-SUA: Președintele Comisiei Europene, ATAC la Trump

0
208
Paul Ryan shows Melania Trump, Donald Trump, and Mike Pence the Mall from the Speaker's Balcony on Capitol Hill. REUTERS/Joshua Roberts

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri după-amiază că republicanul Donald Trump reprezintă un risc real pentru continuarea relaţiilor bilaterale dintre Washington şi Bruxelles, întrucât noul preşedinte ales este ignorant cu privire la Europa, transmite Reuters.

”Alegerea lui Trump reprezintă un risc, care ar putea să ducă la răsturnarea relaţiilor intercontinentale de la fundaţia şi structura”, a declarat Juncker la o întâlnire cu studenţii din Luxembourg.

CITIȚI ȘI:UE anunță înghețarea tratatului de liber schimb cu SUA din cauza lui Trump

De asemenea, liderul european a susţinut că Donald Trump a demonstrat ignoranţă cu privire la Uniunea Europeană.

Comentariile dure lansate de acesta arată şocul şi îngrijorările reale ale Bruxelles-ului legate de victoria lui Donald Trump, care nu s-a sfiit să laude în timpul campaniei electorale modul de guvernare a lui Vladimir Putin.

Juncker a avertizat cu privire la consecinţele fatale pe care ar putea să le aibă declaraţiile liderului republican asupra politicii de securitate.

Preşedintele Comisiei Europene a amintit şi de momentul când Donald Trump a crezut că Belgia este un oraş din Europa.

”Va trebui să-l învăţăm pe preşedintele ales ce este şi cum funcţionează Europa. Cred că ne vom irosi următorii doi ani, în care acesta va face turul lumii pe care nu o cunoaşte”, a menţionat Juncker.

Liderul european i-a cerut joi preşedintelui ales să îşi clarifice poziţia pe scena internaţională, privind subiecte precum comerţul global, politica pentru climă şi viitorul relaţiilor cu aliaţii din NATO.