spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeCriza Euthyrox

Criza Euthyrox

-

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune la RFI că a stabilit împreună cu firma care produce medicamentul Euthyrox să suplimenteze producția, cel puțin pentru luna mai. Ieri, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a anunțat că va face noi verificări în ceea ce priveşte disponibilitatea medicamentului pe piaţă, în condiţiile în care pacienţii reclamă în continuare lipsa lui din farmacii.

- Reclama -

„Noi am luat în serios această problemă de acum o lună, o lună și jumătate. Am discutat cu firma producătoare și cu toți distribuitorii. Agenția Națională a Medicamentului a făcut numeroase solicitări de suplimentare a cantității, ceea ce s-a întâmplat în aprilie. Dar stocul se epuizează foarte rapid. Este aceeași cantitate care se aducea în fiecare lună. Noi am făcut specificații și am chemat la discuții inclusiv distribuitorii și reprezentanții farmaciștilor pentru a vedea unde este acest stop, această disfuncționalitate. Avem și în acest moment discuții referitoare la Euthyrox. A rămas stabilit cu firma producătoare să suplimenteze producția, cel puțin pentru luna mai și să avem o evaluare la nivelul distribuitorilor și la nivelul farmaciilor. Este aceeași cantitate lunară pe care o aveau și înainte de pandemie. Dar, se pare că stocul se epuizează mai repede, pacienții făcând niște stocuri la domiciliu.”, a declarat Nelu Tătaru. 

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a anunțat  că va face noi verificări în ceea ce priveşte disponibilitatea medicamentului Euthyrox pe piaţă, în condiţiile în care pacienţii reclamă în continuare lipsa acestui medicament din farmacii, informează Agerpres. Datele Agenției Naționale a Medicamentului arată o creștere a consumului de levotiroxină cu până la 50% în perioada ianuarie – februarie 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...