spot_img
31.7 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeCriza economică din Tunisia crește masiv migrația spre Europa

Criza economică din Tunisia crește masiv migrația spre Europa

-

Numărul migranţilor care debarcă pe coasta mediteraneană a Italiei s-a dublat în contextul crizei economice din Tunisia care alimentează migraţia clandestină, a declarat sâmbătă ministrul italian de interne Luciana Lamorgese, potrivit Reuters, transmite Agerpres.

- Reclama -

Peste 21.000 de migranţi au debarcat în Italia în perioada august 2019 – iulie 2020, deşi pandemia de coronavirus şi închiderea frontierelor europene în primăvară au descurajat atunci în oarecare măsură plecările migranţilor spre Europa.

Spre deosebire de anii precedenţi, când majoritatea migranţilor debarcau în Italia după ce erau salvaţi de nave ale ONG-urilor, acum cele mai multe sosiri sunt cu ambarcaţiuni autonome de mici dimensiuni şi greu de gestionat, a remarcat Lamorgese, numai aproximativ 5.000 de migranţi sosind în Italia în ultimele 12 luni după ce au fost salvaţi de navele ONG-urilor.

De asemenea, circa 80% dintre migranţii care au debarcat în Italia au plecat de pe coastele Tunisiei şi Libiei, cei care au pornit din Tunisia fiind în general tunisieni care doresc să-şi părăsească ţara din cauza crizei economice, în timp ce de pe coastele libiene ajung în continuare mai ales migranţii veniţi din alte ţări africane.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...