Critica democrația din România și a fost prins cu bani în Parlamentul European

0
61

Veteranul eurodeputat german Elmar Brok, membru al grupului PPE, şi-a taxat cu câte 150 de euro vizitatorii la Parlamentul European (PE), plăţi pentru care avansa ca justificare acoperirea costurilor acestor vizite, deşi el deconta de la Parlamentul European mare parte din aceste costuri, scrie publicaţia Politico în urma consultării unor documente financiare ale biroului creştin-democraţilor germani.

Euranet plus debate – Citizen’s corner

Brok este un critic a așa ziselor derapări ale statului de drept în România.

Prin acest sistem s-a obţinut o sumă de circa 18.000 de euro colectată de la patru grupuri de vizitatori în anii 2016 şi 2017. Taxa de 150 de euro era încă cerută de Elmar Brok vizitatorilor săi şi în anul 2018.

În vârstă de 72 de ani, Brok este cel mai vechi membru al PE şi mulţi îl consideră ca fiind şi cel mai influent europarlamentar german. El a anunţat luni că nu va candida pentru încă un mandat în PE, aceasta după ce membrii partidului său din Germania, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), au votat la începutul lunii împotriva punerii sale din nou pe lista cu candidaţi pentru alegerile europene din luna mai.

Potrivit Politico, Elmar Brok a încercat totuşi să răstoarne această decizie în timpul unei reuniuni a CDU desfăşurată sămbătă şi a primit sprijin din partea mai multor importanţi politicieni germani şi europeni, inclusiv preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Chiar şi fără un nou mandat de europarlamentar, Elmar Brok doreşte să rămână mai departe o figură influentă. După cum a menţionat în declaraţia dată luni, el a fost deja ales în forurile de conducere ale CDU şi Partidului Popular European (PPE).

Eurodeputatul german a fost investigat în trecut pentru alte aranjamente financiare. Pentru un post deţinut în cadrul grupului media german Bertelsmann el a câştigat timp de mai mulţi ani peste 5.000 de euro pe lună, în timp ce încasa şi salariul de eurodeputat de 8.757 de euro pe lună.