spot_img
0.2 C
București
vineri, decembrie 27, 2024
AcasăBasarabiaCristoiu vrea o comisie de anchetă pe Moldova: VIZAT IOHANNIS

Cristoiu vrea o comisie de anchetă pe Moldova: VIZAT IOHANNIS

-

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că ar trebuie constituită o comisie de anchetă referitoare la comportamentul lui Klaus Iohannis faţă de Republica Moldova, catalogând atitudinea şefului statului drept incalificabilă şi spunând că a fost vorba de o „subtilă trecere de partea lui Vlad Plahotniuc”, transmite Mediafax.

- Reclama -

Jurnalistul Ion Cristoiu susţine că decizia înlăturării preşedintelui Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, de la putere din Republica Moldova a fost luată de Rusia, Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană.

- Advertisement -

„Răsturnarea de situaţie de la Chişinău confirmă o teză pe care eu o susţin încă de când s-a format noul Guvern, că acolo nu avem de-a face cu un proces politic normal, ci cu o lovitură năprasnică dată lui Plahotniuc de trei mari puteri, America, Rusia şi Uniunea Europeană, prin intermediul unui Guvern constituit special pentru a-l lovi pe Plahotniuc.E un lucru de notorietate, bănuiesc că-l ştia şi Klaus Iohanis pentru că cei de la SIE nu aveau decât să acceseze site-urile moldoveneşti şi ar fi văzut că pe 3 iunie la Chişinău a fost o înaltă oficialitate din Departamentul de Stat, cum am tot zis, şi-a luat bilete de Chişinău comisarul UE pentru extindere şi vicepremierul rus specializat în Est şi cei trei au căzut la o înţelegere de scoatere din joc a lui Plahotniuc, după părerea mea şi de condamnare a lui, dar cel puţin de eliminare a lui din această ipostază de om care a capturat Republica Moldova.
Au mers prima dată la Dodon, ruşii au fost cei care au condus delegaţia şi l-au convins, i-au spus că trebuie să facă un Guvern de coaliţie cu Maia Sandu, care e pro-occidentală, după asta reprezentantul SUA i-a dus pe ceilalţi doi la proamericana Maia Sandu şi i-au zis să facă acest Guvern”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Cristoiu.

„Am cerut o comisie de anchetă parlamentară pentru că comportamentul preşedintelui României este incalificabil prin raportare la interesul naţional. Deci era limpede oricărui cititor de ziare, nu unui om informat de celebrul serviciu SIE sau de SRI, că pe 3 iunie s-au dus cei trei, că acordul spunea clar ceea ce spuneam, şi atunci era normal ca în ziua în care s-a format această coaliţie, Iohannis să iasă şi să sprijine direct, necondiţionat, noul guvern, ba chiar avea un interes electoral, să facă mare tărăboi cu statul capturat. să-l invoce pe Dragnea care putea să fie un fel de Plahotniuc.

- Advertisement -

În prima seară, Preşedinţia a dat un comunicat absolut iresponsabil şi anume a cerut ca părţile să se înţeleagă. S-a văzut acum că nu e vorba de nicio înţelegere. Asta a fost o subtilă trecere de partea lui Plahotniuc. Toţi cei care în România au susţinut că e nevoie de dialog sunt oamenii lui Plahotniuc pentru că nu se punea problema aşa.

După asta, a venit Meleşcanu cu un punct de vedere absolut aiuritor, care a spus că noi l-am contactat pe Plahotniuc, el e de acord cu Curtea Constituţională, am văzut acum ce a făcut Curtea. Între timp, cinci mari puteri au recunoscut noul Guvern, UE l-a recunoscut, normal era ca România să-l recunoască. România nu a recunoscut cred că nici azi Guvernul Maia. A doua zi, probabil sunat din cancelarii occidentale, a dat un comunicat MAE în care practic s-a lepădat de Plahotniuc şi Preşedinţia a tăcut”, a declarat jurnalistul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img