spot_img
6.5 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăAnalizeCristoiu: Tudorel Toader arată că vrea să fie dat afară din Guvern

Cristoiu: Tudorel Toader arată că vrea să fie dat afară din Guvern

-

Jurnalistul Ion Cristoiu face o analiză a ieşirii publice a ministrului Justiţiei şi spune că, prin atitudinea sa, Tudorel Toader arată că vrea să fie dat afară din Guvern. Jurnalistul vorbeşte şi despre „planul B” al liderul PSD, şi anume, ordonanţele de urgenţă care nu mai au nevoie de avizare.

„Am urmărit cu atenţie intervenţia din această seară a lui Tudorel Toader pentru a vedea opoziţia sa ca ministru al Justiţiei la cele două mari indicaţii ale lui Liviu Dragnea. Acesta din urmă a cerut în mod expres Guvernului, adică şi ministerului Justiţiei, să se adopte o ordonanţă de urgenţă prin care să fie anulate protocoalele şi efectele lor. În legătură cu asta, Tudorel Toader, în stilul său didactic, a respins, fără să o spună, orice posibilitate de a da ordonanţă în legătură cu protocoalele şi a invocat posibilitatea unei legi, nu a unei ordonanţe, prin care cei ce se consideră că s-au folosit probe ilegale din cadrul protocoalelor, să se adreseze unui judecător care să accepte sau nu revizuirea procesului prin scoaterea probelor”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

- Advertisement -

„Procesul pe fond este gândit de Tudorel Toader ca un proces în care sunt scoase probele ilegale şi există posibilitatea ca judecătorul pe fond să confirme decizia anterioară. În legătură cu anularea protocoalelor, a insistat că în Parlament se va discuta ordonanţa de urgenţă a Ralucăi Prună, cea din martie 2016, şi că aici legiuitorul se poate pronunţa pe efectele ordonanţei. Există însă şi alte protocoale încheiate anterior. Dacă legiuitorul va respinge ordonanţa, respingerea nu înseamnă automat anularea efectelor. Spunea şi că legea va merge la promulgare şi există posibilitatea ca preşedintele să o trimită la Curtea Constituţională. Adică a sesizat că şi aici poate fi boală lungă”, precizează Ion Cristoiu.

Prin comportamentul său, ministrul arată că vrea să fie dat afară din Guvern, afirmă Ion Cristoiu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img